Στο Ηράκλειο αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος που φέτος είναι η… χρονιά του καθώς ξεχωρίζει για το ρόλο του «Μαθιού» στον «Σασμό»!
Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο κ. Λάλος, μίλησε για το ρόλο του στη σειρά, για το πως τον αντιμετωπίζει ο κόσμος αλλά και για την παράταση «Έκτορας Κάθαρσις».
Μάλιστα, ανέφερε πως τα πράγματα αναμένεται να γίνουν πολύ… απολαυστικά στη σειρά, γι’αυτούς που αγαπούν τον «Σασμό» αλλά και το «Μαθιό». «Αναμένονται πολύ δυνατές εξελίξεις, πολύ πυκνή η πλοκή της ιστορίας και θα μείνουν όλοι πολύ ευχαριστημένοι».
Ο κ. Λάλος, μίλησε και για τον Ζαχαρία Κεφαλογιάννη, ο οποίος είναι μία από τις «εμπνεύσεις» του αναφορικά με τον ρόλο της Κρήτης στην σειρά.
«Ένα πρότυπο που είχα σε σχέση με την κρητική φιλοξενία και το κρητικό ήθος. Μάλιστα, ο πατέρας μου, μου έλεγε μην ξεχάσεις να πεις κάποια στιγμή ότι όταν σε συνέλαβε η μάνα σου, ήμασταν μαζί στον Άγιο Νικόλαο, άρα είμαι κατά κάποιο τρόπο Κρητικός» είπε χαριτολογώντας.
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τηλεοπτική του μητέρα την «Καλλιόπη» και το πως θα εξελιχθεί η σχέση της με τους δύο γιους της. «Είναι μια μητριαρχική κοινωνία η κρητική και γενικότερα οι κοινωνίες βασίζονται πολύ στη γνώμη της γυναίκας, γιατί έχει μια σοφία η γυναίκα, που ένας άντρας ποτέ δεν μπορεί να πιάσει. Η Καλλιόπη είναι μια καπετάνισσα, μια γυναίκα που θα ορίζει και τους γιους της και τους χαρακτήρες γύρω της».
Για την επιτυχία της σειράς, ο κ. Λάλος επεσήμανε, πως υπάρχουν «πετυχημένες σειρές, υπάρχουν πολύ πετυχημένες σειρές και το φαινόμενο που λέγεται Σασμός. Ως φαινόμενο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πια, συμβάλει πολύ όλη η ομάδα και των ηθοποιών και των σκηνοθετών, όλων των ανθρώπων, που έχουν συνδράμει στην ιστορία. Έχει παίξει ρόλο το ότι υπάρχει ένα βιβλίο αλλά μας έχει αγαπήσει και η Κρήτη και μας έχει δώσει μια ώθηση να συνεχίσουμε ένα φαινόμενο ως Σασμός και έτσι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε».
Αναφερθείς στην παράσταση «Έκτορας Κάθαρσις» τόνισε πως πρόκειται για ένα προσωπικό του πόνημα, με το οποίο ασχολείται τα τελευταία εννέα χρόνια. «Ένα ένα πρότζεκτ που ξεκίνησα τον τελευταίο καιρό, στην ουσία έχω πάρει 66 εδάφια από την Ιλιάδα και παρακολουθούμε την πορεία του Έκτορα μέσα στο έπος. Είναι ένα καταπληκτικό κείμενο. Τα κείμενα αυτά έχουν μεγαλώσει την ανθρωπότητα, μέσα από αυτό, η ανθρωπότητα έχει ζυγίσει τον εαυτό της. Γιατί η μυθοπλασία είναι ένα εργαλείο για την ψυσύνθεση του ανθρώπου ώστε να μπορέσει ζυγίσει ποιος είναι και πως πρέπει να συμπεριφέρεται απέναντι στα γεγονότα. Αυτό το κείμενο μας δίνει μια μεγάλη γκάμα για το πως είναι η ζωή. Από αυτή την παράσταση θα γνωρίσουμε τον Αχιλλέα, τον Έκτορα, τη σχέση μεταξύ τους, την σχέση με τη γυναίκα του, τον πατέρα και τη μάνα του, είναι ένα εκπληκτικό κείμενο».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και για την προσωπική του ζωή, λέγοντας πως επέστρεψε από το εξωτερικό στην γενέτειρα του και ξεκίνησε την πορεία του χτίζοντας το πρώτο του θέατρο, με τον Ζαχαρία Κεφαλογιάννη. «Έχω τώρα το δικό μου θέατρο στην Αθήνα και μέσα εκεί στεγάζω τα δικά μου όνειρα και των συνεργατών μου, γύρω από την πολύ σπουδαία κατά τη γνώμη μου τέχνη της υποκριτικής που είναι ένα λειτούργημα. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει, αν δεν ήταν χρήσιμο θα είχε πάψει να υπάρχει. Εφόσον ο κόσμος το αγαπάει, πάει να πει ότι έχει λόγο ύπαρξης στη ζωή μας».