Ο Κρητικός που κάνει ψυχοθεραπεία με τη μουσική του στους ηλικιωμένους (βίντεο)

Με την κιθάρα και το τραγούδι του ο Κρητικός μουσικός Νίκος Σαπουντζάκης επιλέγει να κρατάει συντροφιά στους ηλικιωμένους, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μια ξεχωριστή στιγμή στην… καραντίνα που εξακολουθούν να βιώνουν από τον Μάρτιο.

https://www.facebook.com/100007812690853/videos/2757477617855968/?extid=CXRdnr03mnMcxAu6

Η περίοδος της καραντίνας τον έφερε πιο κοντά στις ευάλωτες ομάδες καθώς επέλεξε, αρχικά εθελοντικά, να γίνει κοινωνικός λειτουργός σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην Αθήνα και μέσα από την κιθάρα και τη φωνή του να «ταξιδεύει» τους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

«Κάνω ψυχοθεραπεία με τη μουσική μου σε ανθρώπους που περνάνε καραντίνα από τον Μάρτιο, γιατί δεν βγαίνουν έξω καθόλου. Προσπαθώ να τους χαρίζω όμορφες στιγμές και να κάνω ότι μπορώ με αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σαπουντζάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA.

Βλέποντας το χαμόγελό τους παίρνει τεράστια χαρά, λέει ο ίδιος, προσθέτοντας πως τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη για περισσότερη αγάπη.

Ο Κρητικός μουσικός μίλησε επίσης και για τη συνεργασία του με Έλληνες καλλιτέχνες όπως, τον Νότη Σφακιαννάκη, τον Γιώργο Μαργαρίτη και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ενώ έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Κώστα Βουτσά.

«Όλα αυτά ξεκίνησαν το 2011 όταν ήρθα στη Αθήνα για να κάνω αυτό που αγαπάω, δηλαδή τη μουσική και σιγά σιγά ξεκίνησα να γνωρίζω κόσμο. Και κάπως έτσι γνώρισα όλα αυτά τα άτομα που έχω συνεργαστεί. Είναι άνθρωποι που δίνουν βήμα στους νέους ανθρώπους και μου έδωσαν το έναυσμα για να προχωρήσω. Με βοήθησε ο Κώστας Βουτσάς. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα και είναι σαν να είναι εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα