Δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του από το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ δημοσίευσε μια δήλωση σε έναν από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας να παραιτηθεί για λόγους υγείας. Μετά από αξιολόγηση που έγινε ο πρόεδρός μας, το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ έγινε αποδεκτό», αναφέρει, η διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, όπως μεταδίδει το CNN Turk.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ είχε δηλώσει ότι με βάση το προεδρικό σύστημα της Τουρκίας την ευθύνη για τον διορισμό και την απόλυση υπουργών έχει αποκλειστικά ο πρόεδρος της χώρας.
Την Κυριακή, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε στο Instagram ότι παραιτείται για λόγους υγείας. Η ανακοίνωσή του, ωστόσο, φαίνεται να πέρασε στα «ψιλά γράμματα» για τον φιλοκυβερνητικό Τύπο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η YeniSafak μετέδωσε την είδηση στο Twitter και στη συνέχεια τη διέγραψε.
Πηγή: iefimerida.gr