Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα αυτό που καιρό τώρα άκουγα: Ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος με ή χωρίς παιδιά.  Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους Ρεθεμνιώτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Για τον καθένα  από εμάς που θέλει να βρεθεί, αν και μέσα στην πόλη, κοντά στη φύση, σε έναν χώρο πρασίνου που σφύζει από ζωή! Ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου, έχει αναβαθμιστεί συνολικά από το 2016 τόσο σε επίπεδο λειτουργικό όσο και σε κοινωνικό αποτελώντας ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.

Καθημερινά και δη τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και μάλιστα όλων των ηλικιών.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου προκάλεσε ο χώρος της παιδικής χαράς που έχει ανανεωθεί πλήρως και πλέον εκατοντάδες παιδιά αποζητούν το παιχνίδι στο δημόσιο αυτό χώρο σε καθημερινή βάση. Πρόκειται, από τεχνικής πλευράς, για μια  άρτια παιδική χαρά. Εκτός από χώρο ψυχαγωγίας των παιδιών όμως αποτελεί και μια εξαιρετική δυνατότητα χαλάρωσης των ενηλίκων.

Όμορφη έκπληξη , η υπαίθρια τέχνη. Έργα τέχνης από λάστιχο σε διάφορα σημεία του Δημοτικού Κήπου.  Πολύχρωμοι παπαγάλοι  στολίζουν τα δέντρα του κήπου  και κύκνοι σε διάσπαρτα σημεία, δίνουν τη δική τους «πινελιά» στο δημόσιο και αγαπημένο πέρασμα των Ρεθεμνιωτών και όχι μόνο. Τελικά αυτό που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά είναι ότι με λίγη έμπνευση και θέληση μπορείς να αποδώσεις έναν αξιοζήλευτο χώρο στους δημότες και επισκέπτες της πόλης σου…