Φέτος μένουμε σπίτι και ετοιμάζουμε την πιο νόστιμη πασχαλινή μαγειρίτσα!
Ο Chef Χρήστος Λάπας μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή και τα μυστικά για την δική του εκδοχή της μαγειρίτσας, που θα κάνει και τους πιο δύσπιστους να δοκιμάσουν!
Υλικά για 4 άτομα
1/2 μπούτι αρνίσιο ξεκοκκαλισμένο κομμένο σε ζάρι..
Πνεύμονας και συκώτι από την συκωταριά (βράζουμε για 10 λεπτά ,κρυώνουμε, ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε σε μέγεθος ζαριού όπως το κρέας)
Καρκασσες κοτόπουλο για ζωμό (κόκκαλα κοτόπουλου) βρασμένα με λίγα λαχανικά (πράσο, καρότο, κολοκύθι, σέλινο, κρεμμύδι)
1 μάτσο άνηθο.
1 μαρούλι ελληνικό
1 μάτσο κρεμμύδι φρέσκο
1 κούπα λευκό κρασί
3 λεμόνια τον χυμό τους.
3 αυγά
Αλάτι
πιπέρι
Μισή κούπα ρύζι Καρολίνα
Σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει χρώμα και στην συνέχεια το συκώτι και τους πνεύμονες που έχουμε περάσει από ελαφρύ βράσιμο κρύωμα και ξέπλυμα..
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο και αφήνουμε να ψηθούν στο 8.
Αμέσως μετά βάζουμε το μαρούλι τον άνηθο και κάνουμε το αυγολέμονο.
Καλή επιτυχία και Καλή Ανάσταση σε όλους!