Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
12.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Νεπάλ: Νεκροί οι 67 από τους 72 επιβαίνοντες στο μοιραίο αεροσκάφος

Πρέπει να διαβάσετε

Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες στα σιντρίμια του μοιραίου αεροσκάφους που κατέπεσε σήμερα το πρωί στο Νεπάλ, με 72 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και δύο βρέφη.

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στη μικρή αυτή χώρα των Ιμαλαΐων τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια.

Το δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 της εταιρίας Yeti Airlines εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς την περιοχή Ποχάρα (στα κεντρικά του Νεπάλ) με 72 επιβαίνοντες – 68 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα.

«Τριάντα ένα (πτώματα) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός Α.Κ. Τσέτρι, προσθέτοντας ότι άλλα 36 πτώματα βρέθηκαν στη χαράδρα όπου το αεροσκάφος συνετρίβη .

Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Νεπάλ δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι, ένας Ιρλανδός, δύο Νοτιοκορεάτες, ένας Αυστραλός και ένας Αργεντινός υπήκοος.

Το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στον ποταμό Σέτι, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων δυσκολεύτηκαν να φθάσουν στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε ένα φαράγγι μεταξύ δύο λόφων, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το σημείο της συντριβής καθώς διασώστες και κάτοικοι της περιοχής είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Το αεροπορικό δυστύχημα αυτό είναι το πλέον πολύνεκρο στο Νεπάλ από τον Μάρτιο του 2018, όταν πτήση της US-Bangla συνετρίβη στο Κατμαντού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 από τους 71 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Τουλάχιστον 309 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2000 σε συντριβές αεροσκαφών ή ελικοπτέρων στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Έβερεστ, όπου ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να επικρατήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

Στη χώρα υπάρχουν επίσης ορισμένα από τα πλέον απομονωμένα και δύσκολα στην προσέγγιση αεροδρόμια του κόσμου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση νεπαλέζικων αεροπορικών εταιριών στον εναέριο χώρο της από το 2013, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

 

Πηγήskai.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα