Ενώνουν δυνάμεις η Ένωση Ηρακλείου και ο Όμιλος Εταιρειών Αλμπαντάκη.

Η ιστορική συνεταιριστική οργάνωση μετά από τις περιπέτειες των τελευταίων ετών κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με μια από τις πλέον έμπειρες εταιρείες στον τομέα της τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης που συνεδρίασε χθες (Τρίτη), έδωσε το πράσινο φως για την έγκριση της συμφωνίας που έρχεται να δώσει σημαντικές προοπτικές στην περαιτέρω πορεία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η συμφωνία έχει ορίζοντα 20ετίας και η συνεργασία των δυο πλευρών αφορά το προϊόν του ελαιολάδου.

Η Ένωση Ηρακλείου θα διαθέσει την σύγχρονη μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στη Βιομηχανική περιοχή ,ενώ ο όμιλος εταιρειών Αλμπαντάκη θα αναλάβει την προώθηση του προϊόντος αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία πολλών ετών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο εξής  οι παραγωγοί που έχουν ενεργοποιήσει τα δικαιώματα τους χρησιμοποιώντας το σύστημα της συνεταιριστικής οργάνωσης, θα έχουν επιπλέον παροχές που σχετίζονται με εκπτώσεις σε αγροτικά εφόδια και καλύτερες τιμές στα προϊόντα που θα προσκομίζουν στην ΕΑΣΗ είτε πρόκειται για ελαιόλαδο είτε πρόκειται για σταφύλι.

Σύντομα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.