Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
28.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Νέο κύμα ψύχους από το Σάββατο – Πως θα επηρεάσει την Κρήτη

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα διάλλειμα λίγων ημερών κάνει ο χειμώνας που επιμένει στην χώρα παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα μέσα του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Διδάκτωρ Μετεωρολογίας του KIT Γερμανίας και Μεταδιδακτορικός ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γιώργο Παπαβασιλείου, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία μάλιστα από αύριο θα φτάνει στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο η βελτίωση του καιρού είναι πρόσκαιρη και από την Παρασκευή ο Μάρτιος θα δείξει ξανά το κρύο του πρόσωπο καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση της τάξης των 5-7 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλείου, το Σάββατο φτάνουν στην χώρα ψυχρές αέριες μάζες από τη βορειοανατολική Ευρώπη με την θερμοκρασία να υποχωρεί και το χειμωνιάτικο σκηνικό να μας συνοδεύει για τουλάχιστον επτά με δέκα ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα για την Κρήτη το Σαββατοκύριακο αλλά και μέχρι τα μέσα της επόμενη εβδομάδας οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στους 10 – 12 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο αυτή τη φορά τα φαινόμενα που φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα είναι τόσο έντονα, με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού, ενώ βροχοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στο σύνολο της Κρήτης ανά διαστήματα.

Τα φαινόμενα αναμένεται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία να ξεκινήσουν από την Κυριακή και προς την Δευτέρα.

«Το υπόλοιπο του μήνα θα κυλήσει με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες», ανέφερε ο κ. Παπαβασιλείου σημειώνοντας πως όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα καταγραφή των στοιχείων ο φετινός Μάρτιος είναι από τους πιο ψυχρούς της τελευταίας 30ετίας στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα