Ένας 60χρονος εργάτης της εταιρίας που έχει αναλάβει την απομάκρυνση των άρρωστων πλατάνων από το ποτάμι του Σπερχειού στη Φθιώτιδα, έχασε το πρωί της Τετάρτης (12.03.2025) τη ζωή του, όταν κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, τον χτύπησε στο κεφάλι τεράστιο κλωνάρι από το δέντρο.
Το δυστύχημα με το πλατάνι έγινε κοντά στο ποτάμι στο ύψος της Μάκρης του Δήμου Μακρακώμης και μαζί με τον άτυχο εργάτη ήταν κι άλλα άτομα, που ευτυχώς γλύτωσαν, ωστόσο ένα ακόμη άτομο διακομίστηκε τραυματισμένο με ίδια μέσα στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, όπως γράφει το lamiareport.gr.
Πρόκειται για συνεργείο εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο της προστασίας της χλωρίδας στην περιοχή μετά την προσβολή αιωνόβιων δέντρων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο θάνατος του 60χρονου ήταν ακαριαίος και δεν μπόρεσε κάποιος από τους συναδέλφους του, αλλά και από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, να του προσφέρουν βοήθεια.
Για το τραγικό συμβάν ενημερώθηκε και το ΑΤ Σπερχειάδας που θα διενεργήσει την προανάκριση.