H σορός ακόμη ενός μετανάστη, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο ιστιοφόρο που ανετράπη την παραμονή των Χριστουγέννων ανοιχτά της Πάρου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα, εντοπίστηκε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Κιόνια της Τήνου.
Σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες από τους 63 διασωθέντες μετανάστες του ιστιοφόρου, πρόκειται για άνδρα που επέβαινε στο σκάφος, ύψους περίπου 1,80 μ. και ηλικίας περίπου 30 ετών.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής, τα οποία, με τη συνδρομή προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ανέσυραν τη σορό του άνδρα από τη θάλασσα.
Από το Λιμεναρχείο Τήνου, που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Τρεις συλλήψεις
Στο μεταξύ χθες, τρία άτομα, που περιλαμβάνονται μεταξύ των 63 διασωθέντων μεταναστών, συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Πάρου, για παράνομη μεταφορά μεταναστών.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι συλληφθέντες, φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με αντίτιμο 9.000 ευρώ το άτομο.
Πρόκειται για έναν 40χρονο και δυο 31χρονους, όλοι τους, υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση και μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία με δόλο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Προσεχώς, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) έχουν μεταβεί στη Λιμενική Αρχή Πάρου προκειμένου να συνδράμουν σε πληροφοριακό επίπεδο στο προανακριτικό έργο, ενώ μελετώνται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, όχι μόνο από την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και από όλες τις υποθέσεις των τελευταίων ημερών που κατέληξαν τραγικά.
Πηγή: cnn.gr