Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου παραχώρησε στην τηλεόραση Creta και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μεταξά ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Πολιτών» του Βασίλη Λαμπρινού Νίκος Μπουνάκης.

Ο κ. Μπουνάκης μίλησε για το όραμά του για το Ηράκλειο της επόμενης δεκαετίας, τα «εργαλεία» που θα δημιουργήσουν υπεραξία στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου αλλά και σε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να συστρατευτεί με τον δήμαρχο Ηρακλείου στις προσεχείς εκλογές σημείωσε πως «αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον Βασίλη Λαμπρινό γιατί εκτιμώ βαθύτατα τον δήμαρχο, την προσωπικότητά του αλλά και την τομή που δημιούργησε στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Ηρακλείου. Το Ηράκλειο χρειάζεται στην ηγεσία του έναν άνθρωπο με κρυστάλλινη διαδρομή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μπουνάκης αναφέρθηκε σε μία σειρά από παρεμβάσεις τόσο βραχυπρόθεσμου όσο και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που έχει ανάγκη το Ηράκλειο σε μία σειρά από τομείς, απάντησε για τις δικές του προτεραιότητες αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Τόνισε πως οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να έχουν στο επίκεντρο τόσο το αστικό Ηράκλειο και τις γειτονιές της πόλης όσο και τις περιοχές της ενδοχώρας που έχουν ξεχωριστές ανάγκες, διαφορετικά χαρακτηριστικά και μοναδική δυναμική ανάπτυξης.

«Οραματίζομαι ένα Ηράκλειο που θα αποτελεί το κέντρο της Μεσογείου.Προϋποθέσεις υπάρχουν για να γίνουν σπουδαία πράγματα στον τόπο μας. Οραματίζομαι μία πόλη φιλική στους πολίτες και τους επισκέπτεςΠου θα δίνει την ευκαιρία στους νέους να μείνουν στον τόπο τους, μία πόλη πρότυπο στην εκπαίδευση, στις κοινωνικές δομές και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό», σημείωσε ο κ. Μπουνάκης.