«Η δεκαετία των αλλεπάλληλων κρίσεων δημιούργησε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και μια νέα γένια παγιδευμένη σε αβέβαιο μέλλον.
Οι συνέπειες από το εθνικό αυτό πρόβλημα είναι πολύπλευρες. Επηρεάζουν την οικονομία, το ασφαλιστικό αλλά επίσης τη γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας, τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού και τις μακροπρόθεσμες προτεραιότητες της κοινωνίας.
Η ουσιαστική αντιμετώπιση του Δημογραφικού, απαιτεί γενναίες πολιτικές αποφάσεις και ένα συνολικό πλαίσιο μακροχρόνιου σχεδιασμού:
Με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε οι νέες γενιές να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση σε φτηνή και ποιοτική κατοικία.
Με τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό και μια σειρά από εργασιακές διευκολύνεις, ώστε η δημιουργία οικογένειας να μην αποτελεί αντικίνητρο απασχόλησης ή επαγγελματικής εξέλιξης.
Με εκσυγχρονισμό και διεύρυνση των δικαιούχων των επιδομάτων τέκνων, όπως επίσης και με την καθιέρωση Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού για κάθε παιδί με συμμετοχή τόσο του γονέα όσο και της Πολιτείας.
Η αντιμετώπιση του Δημογραφικού δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά οφείλει να είναι εθνική επιδίωξη για μια πατρίδα ευημερίας, ασφάλειας και προόδου».