Στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στα νησιά του Αιγαίου που δοκιμάζονται από την έντονη σεισμική δραστηριότητα αναφέρεται στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, ενώ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Ανακοίνωσε δε ότι τα σχολεία σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων με την αναστολή των συμβάσεων εργασίας και την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης στην ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών, τα μέτρα ασφάλειας σε λεωφορεία και τρένα, στα οποία θα βρίσκονται αστυνομικοί, αλλά στα μέτρα για τη στέγαση και την υγεία.