«Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την Κρήτη, θα μπω ο ίδιος μπροστάρης στα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν, διότι το νησί μας πρέπει να ξεδιπλώσει όλο του το δυναμικό».

Αυτό δήλωσε από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, το Πέραμα όπου περιόδευσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος όπως είπε σε όλους τους Ρεθεμνιώτες, σε όλους τους κατοίκους των ορεινών όγκων, σε όλους όσους βιώνουν δύσκολη καθημερινότητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα «είμαι σήμερα εδώ μαζί σας όχι μόνο για λόγους πολιτικούς αλλά και για λόγους προσωπικούς και συναισθηματικούς. Θυμάμαι μία από τις τελευταίες κουβέντες που έκανα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όταν μιλούσαμε για την Κρήτη και μου είχε πει τότε μην ξεχνάς ποτέ το Μυλοπόταμο διότι εκεί έχω πολύ καλούς φίλους».

Αυτός είναι και ο λόγος, όπως είπε, που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιφέρειας και των δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων. «Γνωρίζω τις μεγάλες προκλήσεις τις δυσκολίες της ορεινής κτηνοτροφίας της ορεινής γεωργίας και αυτό που διαβεβαιώνω είναι πως είμαι κοντά σας. Έχω σχέδιο ξέρουμε ως κόμμα, τι θέλουμε να κάνουμε με τους ορεινούς όγκους με την ορεινή κτηνοτροφία, έχουμε τον τρόπο και τη δυνατότητα να σας στηρίξουμε για να μείνετε στον τόπο σας να κάνετε αυτό που οι παππούδες σας και οι πατεράδες σας έκαναν και θέλετε να κάνουν και τα παιδιά σας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος είπε παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος τόπος είναι συνδεδεμένος με μία οικονομική δραστηριότητα που πηγαίνει πίσω πολλούς αιώνες. «Επειδή πολλά μπορούν να ακούγονται για το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε την επόμενη μέρα, θα σας πω μία κουβέντα για το ζήτημα των επιδοτήσεων. Ότι είναι καλό δεν το χαλάμε… Και το λέω αυτό για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Να ξέρετε επίσης ότι το πλαίσιο που στηρίζονται οι σημερινές επιδοτήσεις έχει στηριχθεί από το 2014 με νόμο της Νέας Δημοκρατίας. Θα σας στηρίξουμε όπως το ίδιο θα γίνει σε ολόκληρη την Κρήτη».

 «Η χώρα δεν αντέχει μία δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την μεγάλη πολιτική μάχη όπως τη χαρακτήρισε που έχει να δώσει το κόμμα της ΝΔ το 2019 τη μάχη των εθνικών εκλογών. «Και αυτές οι εθνικές εκλογές θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Δεν είναι μία κουβέντα που τη λέμε από συνήθεια. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ αυτά τα τέσσερα χρόνια πήγε πίσω στην οικονομία εσείς το ξέρετε καλύτερα, δεχτήκαμε μία πρωτοφανή καταιγίδα φόρων πήγαμε πίσω σε όλα τα επίπεδα, στο κράτος δικαίου, οι Έλληνες διχάστηκαν και πάλι και θα πρέπει να καταβάλουμε από την επόμενη μέρα μεγάλη προσπάθεια να ενώσουμε την πατρίδα, να αφήσουμε πίσω διχασμούς, ώστε όλοι μαζί να πάμε μπροστά αυτή τη χώρα», είπε επισημαίνοντας πως το Ρέθυμνο ,για τα δεδομένα πάντα της Κρήτης έδινε υψηλά ποσοστά. «Θέλω να πετύχω κάτι που δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του 1989 να είναι δηλαδή όλη η Κρήτη γαλάζια και αυτό θέλω να ξεκινήσει από το Ρέθυμνο διότι το Ρέθυμνο δίνει παραδοσιακά τα υψηλότερα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας αλλά η Κρήτη σε αυτό τον αγώνα θα είναι μία Κρήτη ενωμένη», όπως είπε.

Τόνισε μάλιστα πως αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει την επόμενη μέρα. Το μήνυμα της ενότητας. «Διότι το ζητούμενο στις επόμενες εκλογές είναι μεγάλο. Η χώρα δεν αντέχει μία δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ δεν την αντέχει ούτε η οικονομία ούτε τα εθνικά μέτωπα τα οποία δυστυχώς αντί να κλείνουν ανοίγουν με μεγάλη ταχύτητα».

«Η ΝΔ θα βρεθεί απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών»

«Την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη στη Βουλή των Ελλήνων. Και το ξαναλέω από δω από το Μυλοπόταμο πως η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών που εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους βόρειους γείτονές μας. Το λέω αυτό με την προσωπική εμπειρία διότι ο παππούς μου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε εθελοντής για να πάει να πολεμήσει όπως μαζί με άλλους Κρήτες, για τη Μακεδονία και πολλοί δεν γύρισαν πίσω», συμπλήρωσε επιπροσθέτως ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για αγώνα που θα δώσει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα απέναντι σε κάθε ακραία φωνή: «Για να υπερασπιστούμε τα δίκαια της πατρίδας μας. Διότι είναι άλλο πράγμα ο στείρος εθνικισμός και άλλο ο γνήσιος πατριωτισμός και εμείς αυτό στην Κρήτη το ξέρουμε πάρα πολύ καλά διότι είμαστε πραγματικοί πατριώτες και για άλλη μία φορά η Κρήτη θα σηκώσει ψηλά τη σημαία του αγώνα».

Για την επόμενη μέρα επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουμε υποσχεθεί πάρα πολλά πράγματα. «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι άλλο ένα Κρεσέντο ψεμάτων και λαϊκισμού και υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε να ξέρετε όμως ένα πράγμα. Θα μειώσουμε φόρους, εισφορές και θα βοηθήσουμε κυρίως στον πρωτογενή τομέα να σταθεί στα πόδια του διότι όταν υπάρχουν υψηλοί φόροι και υψηλές εισφορές, είτε κάποιος θα κλέβει το κράτος, είτε καταφεύγει στη μαύρη οικονομία είτε θα σταματήσει να δουλεύει και αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Όλοι χάνουμε σήμερα με αυτή την πολιτική».

Για το νησί τόνισε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και θα μπει μπροστάρης για να γίνουν όλα τα μεγάλα έργα. «Πρέπει να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής, διότι το νησί μας πρέπει να ξεδιπλώσει όλο του το δυναμικό. Το βόρειο οδικό άξονα για τον οποίο τόσα πολλά έχουμε πει και τόσες ζωές έχουν χαθεί άδικα από ένα δρόμο που είναι δρόμος του περασμένου αιώνα. Η Κρήτη σήμερα είναι μία μαύρη τρύπα ως προς τις υποδομές της σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παντού έχουν ολοκληρωθεί οι δρόμοι, υπερσύγχρονοι και μόνο η Κρήτη έχει μείνει με ένα δρόμο καρμανιόλα.

Θα γίνει ο δρόμος, το καινούργιο αεροδρόμιο, η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιρετικά σημαντικό έργο για να μπορούμε να ανταλλάσσουμε ενέργεια με το υπόλοιπο σύστημα. Τα μεγάλα έργα για τη διαχείριση του νερού διότι το νερό λιγοστεύει τώρα. Μπορεί να υπάρχει χιόνι στον Ψηλορείτη και αυτό είναι καλό για τα νερά μας αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι κάθε χρονιά έτσι».

«Θα κάνουμε την Κρήτη μας αυτό που πραγματικά της αξίζει, πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη στην πατρίδα μας. Από αυτό θα είναι όλοι ωφελημένοι και κυρίως αυτοί οι οποίοι δραστηριοποιούνται και ζουν στους ορεινούς όγκους τους οποίους».
Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν στην περιοδεία του στο Μυλοπόταμο, Πέραμα, Λειβάδια, Ζωνιανά και τα Ανώγεια ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για τον οποίο ανέφερε πως:

«Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κρήτη της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα νέο παιδί με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση που κάνει πράξη την ανανέωση αλλά με ποιότητα με κριτήρια και για αυτό ζητώ να τον στηρίξετε διότι ευελπιστώ από την επόμενη ημέρα να δουλέψω μαζί του ώστε να κάνουμε πράξη τα πολύ φιλόδοξα σχέδια που έχω για την Κρήτη».

«Σε πανηγυρικό κλίμα έκοψε την πίτα της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Πλήθος κόσμου, κομματικών στελεχών, μελών της Πολιτικής Επιτροπής και μελών του Κόμματος από ολόκληρη την Κρήτη συνέρρευσαν μαζικά, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στο κέντρο «Αναδρομές» στις Αρχάνες στην πρώτη εορταστική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το 2019 την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μηστοτάκη.

Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Μηστοτάκης. Τον Πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν στο Ηράκλειο ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ κ. Β. Μεϊμαράκης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Κ. Τσιάρας, ο επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μ. Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Κεφαλογιάννης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αλ. Μαρκογιαννάκης, καθώς και πλήθος στελεχών του Κόμματος από όλη την Κρήτη.

Στην συνέχεια ο κ. Κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε την ΝΟΔΕ για την πρόσκληση και συνεχάρη όλους όσοι εργαστήκαν για την αποψινή άψογη – όπως την χαρακτήρισε- εκδήλωση, είπε: «Κατέβηκα στο νησί μας, την Κρήτη, για να πάρω λίγο καθαρό αέρα αλήθειας. Γιατί το πολιτικό κλίμα στην Αθήνα βάρυνε πολύ από το ψέμα και την υποκρισία. Και η ατμόσφαιρα της Βουλής έχει μολυνθεί πολύ από τα βρώμικα κόλπα μιας κυβέρνησης, που κάνει τα πάντα για λίγη ακόμη εξουσία (…)Εκφράζουμε ένα ρεύμα ανάπτυξης, δημοκρατίας, λογικής και σταθερότητας σε μια εκλογική χρονιά με μετωπικές αναμετρήσεις. Η πλευρά της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων θα αντιπαρατεθεί παντού με την εσωστρέφεια, την καθήλωση και τη φτώχεια. Και θα νικήσει!»

Ακολούθως ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ανέφερε: «Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Νέα Δημοκρατία, ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. Και βέβαια ένα πολύ καλό έτος για την Κρήτη. Είναι η χρονιά που όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία. Τη δική μας ιστορία, για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση. Η Κρήτη βρίσκεται ψηλά στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Θέματα υποδομών, θέματα ανάπτυξης που χρονίζουν για πολλές δεκαετίας για τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κ. Μητσοτάκη, αποτελούν προτεραιότητα!

Είμαστε βέβαιοι ότι και στην Κρήτη θα κυριαρχήσουμε εκλογικά. Ωστόσο, βασικός μας στόχος είναι μέσα από τη δουλειά που γίνεται και θα γίνει στο μέλλον, να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε και ιδεολογικά ενισχύοντας το μέτωπο της λογικής, της αξιοκρατίας και του ρεαλισμού που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται και στην Κρήτη. Ο αγώνας για το αυτονόητο ξεκινά από την Κρήτη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης καλωσόρισε το Β. Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο, και όπως είπε «σε καλωσορίζω στο νομό από όπου ξεκίνησες, στο νομό απ’ όπου πολιτεύτηκε ο αείμνηστος πατέρας σου Ιωάννης Μεϊμαράκης και σου δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό σου στην μάχη που σου έχει ανατεθεί, αυτής του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου».

Έπειτα την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Β. Μεϊμαράκης ο οποίος επεσήμανε: «Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ, στο Ηρακλείου, απ’ όπου κατάγομαι κιόλας. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί ως σύνολο για να εγγυηθούμε όχι απλώς τη συνέχιση της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης, αλλά για να την αναγεννήσουμε και χαράξουμε τη νέα νικηφόρο πορεία με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους εμάς που πιστεύουμε σε αυτές τις αρχές και τις αξίες. Είμαστε εδώ σήμερα για να απαντήσουμε θετικά στις προκλήσεις των καιρών με κοινό παρονομαστή την προσπάθεια και εργαλεία την αξία, τη συνέπεια, τα επιτεύγματά μας και όχι τα λάθη και τον καιροσκοπισμό που μας απογοητεύει. Όλοι και όλες μαζί ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε την Ελλάδα μπροστά, γιατί πάνω από όλα είναι η Ελλάδα. Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος. Για αυτό το στόχο δουλέψαμε όλοι με πυξίδα την ιδεολογία και τις αρχές μας. Και θα δουλέψουμε και πάλι με γνώμονα τα εθνικά μας συμφέροντα». Τον λόγο έλαβε και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης κ. Αλ. Μαρκογιαννάκης, οποίος χαρακτηριστικά σημείωσε ότι: «Ευχαριστώ θερμά τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την ευκαιρία που μου δίνει σήμερα, στο πλαίσιο αυτής της ζεστής, οικογενειακής θα έλεγα, εκδήλωσης, να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου μαζί σας. Και πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Τον ευχαριστώ που αποδεικνύει στην πράξη ότι εννοεί κάθε συλλαβή και κάθε γράμμα της λέξης «ανανέωση».»

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο της ΝΔ, δήλωσε τα εξής: «Ο Πρόεδρός μας έχει καταφέρει, με την προσωπικότητά του, με την παρουσία του, με το περιεχόμενο του χαρακτήρα του, με τις αρχές και τις αξίες του, με την καλλιέργειά του να δείξει πως εκπροσωπεί ένα νέο ήθος και ύφος στην πολιτική, που έχει πολλή μεγάλη ανάγκη ο τόπος. Αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι αυτά που οι συμπολίτες μας εκτιμούν και συνασπίζονται γύρω από την ιστορική μας Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτά είναι απαραίτητα για να υπερβούμε την μεγάλη ηθική έκπτωση, την σικελοποίηση της πολιτικής ζωής, τις μικρές ή μεγάλες θεσμικές εκτροπές που συμβαίνουν και που είδαμε τις περασμένες ημέρες να συμβαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης οι κ.κ. Μ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών, Γ. Κεφαλογιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Γιάννης Πλακιωτάκης, Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας, οι οποίοι μίλησαν για ««παγκρήτια παντρατιά» που θα δώσει τη μεγάλη νίκη στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ενώ αναφέρθηκαν στα κρίσιμα διακυβεύματα για την Κυβέρνηση της ΝΔ και την Κρήτη το επόμενο διάστημα.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας παραβρέθηκαν, πρόεδροι ΝΟΔΕ από τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, πρώην Πρόεδροι ΝΟΔΕ, στελέχη των ψηφοδελτίων που προσφάτως είχαν δώσει μάχη στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, πλήθος κομματικών στελεχών και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος.