Οι ισχυροί νοτιάδες που θα συνδυαστούν από πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο, στην Κρήτη.

Ειδικά το Σάββατο όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη η θερμοκρασία θα φτάσει τα δυτικά του νησιού μέχρι και τους 30 βαθμούς κελσίου.

«Ο καιρός θα είναι θα έλεγα καλοκαιρινός, καθώς θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και τους 30 βαθμούς στα δυτικά του νησιού. Όμως το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού ειδικά το Σάββατο θα είναι οι έντονοι νότιοι άνεμοι που θα συνδυαστούν με μεταφορά ατμοσφαιρικών ρύπων και σκόνης από την Αφρική. Την Κυριακή θα έχουμε και πάλι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, γύρω στους 26-27 βαθμούς με τους ανέμους να συνεχίσουν από νότιες κατευθύνσεις όμως όχι τόσο έντονοι όσο το Σάββατο», ανέφερε.

Ο κ. Καρακατσάνης υποστήριξε πως Δευτέρα και περισσότερο την Τρίτη ο καιρός επιστρέφει σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες δηλαδή 22-24 βαθμούς κελσίου ενώ από την Τρίτη και έπειτα δεν θα υπάρχουν έντονες νεφώσεις όπως τις προηγούμενες μέρες.