Γρήγορες είναι οι εξελίξεις μετά το ύποπτο περιστατικό εμπρησμού στη Γρα Λυγιά, που προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε χωματουργική εταιρεία.

Tα στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν οι αρχές οδήγησαν σε μια σύλληψη χθες το απόγευμα ενός 28χρονου χωματουργού από την Ιεράπετρα, μέσα στα πλαίσια του αυτοφώρου, με την ανάκριση στο ΑΤ Ιεράπετρας να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, το άτομο που συνελήφθη ομολόγησε τελικά την πράξη του, για την οποία παραδέχθηκε ότι έγινε για λόγους ανταγωνισμού, ενώ αναζητούνται και οι συνεργοί του.

Οι αρχές έφτασαν σε αυτό το αποτέλεσμα μετά από υλικό που συγκεντρώθηκε από κάμερες που υπήρχαν κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς, όπου φαίνονται 3 άτομα τα οποία είναι ύποπτα για τον εμπρησμό.

Ο άνδρας που συνελήφθη, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Λασιθίου για να απολογηθεί.

Θυμίζουμε πως από την πυρκαγιά που προκλήθηκε εξαρχής φάνηκε πως η πιθανότητα εμπρησμού ήταν ένα από τα βασικά ενδεχόμενα που εξετάστηκαν αφού υπήρχαν στοιχεία και συγκεκριμένα τσουβάλια ποτισμένα με πετρέλαιο με τα οποία μπήκαν πυρκαγιές σε 6 οχήματα.

H Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 28χρονου:

«Εξιχνιάστηκε, σήμερα,  Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, υπόθεση εμπρησμού που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου, σε επιχείρηση, στην Ιεράπετρα Λασιθίου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό.

Ειδικότερα, προχθές (04.12.2018) το βράδυ άγνωστο άτομο, προκάλεσε πυρκαγιά σε έξι χωματουργικά μηχανήματα, επιχείρησης ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τριών μηχανημάτων.

Από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και την εμπεριστατωμένη έρευνα, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Περιφέρειας Κρήτης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε προβεί στην εν λόγω ενέργεια του εμπρησμού στην επιχείρηση του 52χρονου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν οι ανωτέρω Υπηρεσίες και συνελήφθη ο 28χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου».