Συνεχίζονται οι εργασίες στον Λάκκο του Ηρακλείου, με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής.
«Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό Γιαννίκου και η ανάπλαση που γίνεται στην περιοχή του Λάκκου θα επιφέρει μια αναβάθμιση της περιοχής και σύνδεση του Πολιτιστικού Κέντρου με το ιστορικό κέντρο της πόλης» δήλωσε μιλώντας στο Creta24, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
«Ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την επικοινωνία με το Μαρτινέγκο. Το έργο περιλαμβάνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων όπου είναι εφικτό, φυτεύσεις δέντρων, αστικό εξοπλισμό, όπως παγκάκια», πρόσθεσε.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό, θα δημιουργηθούν ράμπες ΑμεΑ και θα σημανθούν ειδικές οδεύσεις για τους τυφλούς.
Το έργο αφορά στην ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού, είναι συνολικού προϋπολογισμού 439.059,45 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Ουσιαστικά πρόκειται για την διαμόρφωση των δρόμων που συνδέουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Σ.Κ.Η.) με το κέντρο της πόλης και παράλληλα οδηγούν στον Τάφο του Καζαντζάκη (Προμαχώνα Μαρτινέγκο) και τον μεγάλο περίπατο και τα αξιοθέατα των Ενετικών Τειχών.