Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου η ενημερωτική παρουσίαση- συνάντηση με θέμα «Όταν νιώθεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα, υπάρχει βοήθεια..» στο Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με την υποστήριξη του επιστημονικού προσωπικού του  Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, (η λειτουργία του οποίου συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το θέμα της Ενδοοικογενειακής Βίας  και ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήσεις και απόψεις των παρευρισκόμενων για το ζήτημα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, επεσήμανε ότι στόχος των σημαντικών αυτών εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα από ειδικούς επιστήμονες.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, της ευρύτερης πρόληψης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής έχει προχωρήσει  στη συνεργασία με σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς συλλόγους κ.α και είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες που θα προταθούν.

Επόμενος σταθμός της ενημερωτικής δράσης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθανάτων την Τετάρτη 3/4/2019 στις 18:00 (Αίθουσα Συλλόγου) όπου θα γίνει παρουσίαση του θέματος «Ενδοοικογενειακή Βία και Σχολικός Εκφοβισμός».

Περισσότερες πληροφορίες στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής τηλ. 2813409112