Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
13.1 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μαύρη αράχνη: Αγωνία για το βρέφος – Η μαρτυρία γυναίκας που την τσίμπησε (βίντεο)

Πρέπει να διαβάσετε

Στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται το δέκα μηνών βρέφος που τσιμπήθηκε από μαύρη αράχνη. Οι θεράποντες ιατροί του βρέφους έκριναν σκόπιμο να του χορηγήσουν άμεσα αντιαραχνικό ορό. Μάλιστα χρειάστηκε να στηθεί γέφυρα μεταξύ Αθήνας – Πατρών, για να φτάσει το φάρμακο στο νοσοκομείο.

Το πρωί της Παρασκευής από το δηλητήριο της αράχνης προκλήθηκαν στο παιδί επιπλοκές στη καρδιά, στο έντερο και το νευρικό σύστημα. Παράλληλα, ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας τόνισε ότι «…η χορήγηση του φαρμάκου ήταν μονόδρομος για να σωθεί η ζωή του παιδιού. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ευεργετικά…». Την ίδια ώρα οι θεράποντες ιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του μωρού.

Σημειώνεται ότι πριν λίγα 24ωρα μία μαύρη αράχνη τσίμπησε και μία γυναίκα σε αγροτική περιοχή στην Τριταία Αχαϊας. Η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία, λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της. Μάλιστα και στη γυναίκα χορηγήθηκε το αντίδοτο που έφτασε στην Πάτρα από την Αθήνα.

Ποιες είναι οι δηλητηριώδεις αράχνες στην Ελλάδα

Οι αράχνες ανήκουν στα αραχνοειδή όπου εκεί ανήκουν και τα ακάρεα, οισκορπιοί, οι ψευδοσκορπιοί και τα Solpugida. Οι αράχνες δεν είναι έντομα. Μπορείτε να αναγνωρίσετε αν το ζωύφιο που βλέπετε είναι αραχνοειδές ή έντομο απλά μετρώντας τον αριθμό των ποδιών του. Τα πρώτα έχουν οχτώ ενώ τα δεύτερα έχουν έξι. Άλλη βασική διαφορά είναι ότι τα αραχνοειδή έχουν ενιαίο κεφάλι και θώρακα, ενώ στα έντομα το κεφάλι είναι διακριτό από το θώρακα.

 

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα