Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2024
18 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μαθητές και καθηγητές του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου στο 2ο Hackathon του προγράμματος STEAMDIVE στο ΙΤΕ

Πρέπει να διαβάσετε

Το πρόγραμμα STEAMDIVE – DIVERSITY in STEAM, στο οποίο συμμετέχει το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, εξελίσσεται και αποκτά συνεχώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς. Αρχές Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η 4η επίσημη συνάντηση όλων των εταίρων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΙΤΕ Ηρακλείου με πολλές διεθνείς συμμετοχές, όπου σκοπό είχε να φέρει κοντά τους νέους για να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα διαφορετικότητας και να τους δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουν έργα που συνδυάζουν την επιστήμη και την τέχνη.

 

Μετά το 1ο Hackathon που έγινε το Μάρτιο του 2024 στην Πολωνία για το λογισμικό “Maths to Cubism” ακολούθησε στο Ηράκλειο το 2ο Hackathon για το “Mirror of Diversity”, το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!! Και τα δύο προγράμματα, βασισμένα στο STEAM, συνδυάζουν την τέχνη και την τεχνολογία για να ανοίξουν νέες πόρτες στην επιστημονική και καλλιτεχνική σκέψη των μαθητών.

Το “Mirror of Diversity” αποτελεί μία εφαρμογή που επιτρέπει στους μαθητές να μεταμορφώσουν τα πρόσωπά τους με χαρακτηριστικά διαφορετικών φυλών και πολιτισμών. Αυτό προσφέρει μία διασκεδαστική προοπτική για την ανθρώπινη βιολογία και την κοινωνική ποικιλομορφία. Έγιναν 3 εργαστήρια, επίδειξη του λογισμικού και πρακτικές συνεδρίες στις οποίες συμμετείχαν μαθητές από Ελλάδα, Σερβία και Πορτογαλία.

 

Το STEAMDIVE Hackathon υπερβαίνει τις τεχνικές δεξιότητες ενός hackathon και ευαισθητοποιεί τους νέους στη διαφορετικότητα και την αποδοχή της. Μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν την τέχνη και την επιστήμη, οι μαθητές μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να κατανοούν ότι όλα τα άτομα είναι μοναδικά και πολύτιμα. Η εκδήλωση ενίσχυσε επίσης τη διεθνή συνεργασία φέρνοντας σε επαφή σχολεία από διαφορετικές χώρες.

 

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε για όλους μας μια αξιόλογη συνεργασία και μία ακόμη υπέροχη εμπειρία Hackathon η οποία πρόσφερε στους μαθητές μια ευκαιρία να αναπτύξουν την ικανότητά τους να δημιουργούν λύσεις χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και την τέχνη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα