Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
27.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μαρία Καβογιάννη: Το πρόσωπό της έγινε γκράφιτι ως μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Πρέπει να διαβάσετε

Η Μαρία Καβογιάννη έχει δεχτεί σωρεία θετικών σχολίων για την ερμηνεία της στη σειρά Maestro, μέσω της οποίας δίνει σάρκα και οστά σε μια ηρωίδα, που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της.

Με αφορμή τη σειρά, το πρόσωπο της ηθοποιού έγινε γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη, με τον καλλιτέχνη να στέλνει το δικό του μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Δείτε το βίντεο

Ο καλλιτέχνης του γκράφιτι, Γιώργος Κόφτης, είπε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ότι: «Αξίζει να σταθούμε στο ταλέντο της Μαρίας Καβογιάννη και τον τρόπο που έχει να μετουσιώνει τα συναισθήματα που διαπραγματεύεται η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Για μένα ήταν έμπνευση πριν καν δω τη σειρά. Όταν την είδα μετά, είδα το πρόσωπό της, διαπραγματεύεται σοβαρά ζητήματα για την κοινωνία μας».

Στη συνέχεια, εξήγησε τον λόγο που επέλεξε ένα απομακρυσμένο σημείο για το γκράφιτι.

«Το επέλεξα γιατί, δεν ξέρω αν θυμόσαστε, πέρυσι είχα κάνει μια τοιχογραφία του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου που είχε σβήσει το ΑΠΘ, οπότε ήθελα να το προστατεύω, σε ένα κρυφό σημείο» ανέφερε και τέλος, απάντησε στην ερώτηση, γιατί επέλεξε τη Μαρία Καβογιάννη ως σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες.

«Με συγκίνησε το ταλέντο αυτής της γυναίκας, το βλέμμα της κυρίως. Νομίζω ότι το σύνολο της κοινωνίας έχει επηρεαστεί από τη βία των γυναικών και τις γυναικοκτονίες. Η απόγνωσή της και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, μας εκφράζει ως σύνολο» σχολίασε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα