Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
10.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μαραθώνιος Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης»: 2ο Βραβείο στην ομάδα HappyHaroupi του ΕΛΜΕΠΑ

Πρέπει να διαβάσετε

Το 2ο Βραβείο του Μαραθωνίου Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» (Hackathon) κατέκτησε η ομάδα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου HappyHaroupi. Τα μέλη της ομάδας Χαράλαμπος Αποστολάκης και Φώτιος Μακρής είναι δευτεροετείς φοιτητές του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Η ιδέα HappyHaroupi είναι μία εφαρμογή-ιστοσελίδα η οποία προβάλει τη διατροφική αξία του χαρουπιού, προτείνει συνταγές βασισμένες σε αυτό ενώ παράλληλα φιλοξενεί στις σελίδες του επαγγελματίες υγείας (διαιτολόγους-διατροφολόγους, ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς) και επιχειρήσεις παραγωγής ή προμήθειας σχετικών προϊόντων. Τα μέλη της ομάδας μιλώντας για την εμπειρία τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» υπογράμμισαν ότι το διαιτολογικό – διατροφολογικό τους υπόβαθρο ήταν εκείνο που τους οδήγησε στη σύλληψη μίας αρκετά ξεχωριστής προσέγγισης πάνω στο θέμα του διαγωνισμού.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» διενεργήθηκε παράλληλα με το 3ήμερο Ημέρες Καινοτομίας InnoDays 2022, 25-27 Νοεμβρίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης. Η θεματολογία του διαγωνισμού ήταν: «Καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στην παραγωγή και προώθηση του ελαιόλαδου και του χαρουπιού της Κρήτης». Ο Μαραθώνιος αποτελεί δράση του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση δράσεων ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας» με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Μάρκο Κουργιαντάκη.

Ο Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Αρτέμη Σαϊτάκη (1954-2021), ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, συνέδεσε το όνομά του με τη στήριξη και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη και υπήρξε ο πρωτεργάτης του φυτωρίου ιδεών.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα