Μάντζος: «Η ΝΔ επιλέγει δημοσιονομικό λαϊκισμό αντί για οικονομικό ρεαλισμό»

Πρέπει να διαβάσετε

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Kontra 24» του τηλεοπτικού σταθμού Kontra με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας τα τρομακτικά ευρήματα της νέας έκθεσης του καθηγητή κ. Λύτρα, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «μας παρέχει επαρκή τεκμηρίωση για την αναλγησία και την αδυναμία της κυβέρνησης. Αποτελεί έναν κόλαφο για εκείνη, ως προς τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και του δημοσίου συστήματος υγείας συνολικά. Η πανδημία υπάρχει ακόμη όπως και άλλες νόσοι. Η ανάγκη λοιπόν για ισχυρό ΕΣΥ είναι ακόμη πιο έντονη από το παρελθόν».

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι η έκθεση διαψεύδει πλήρως «τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού μέσα στη Βουλή, ότι δεν υπάρχει μετρίσιμη απόδειξη, ότι οι ΜΕΘ βοηθούν στη θεραπεία και την αποκατάσταση των ασθενών», ενώ υπενθύμισε την «αλήστου μνήμης δήλωση του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, που, ούτε λίγο-ούτε πολύ είπε ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η αποτυχία της κυβέρνησης φαίνεται «από τους αριθμούς και τους σκληρούς δείκτες. Δεν υπήρξε σχέδιο, δεν υποστηρίχτηκε το ΕΣΥ, δεν δημιουργήθηκε και δεν λειτούργησε ποτέ ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Κομβικές ειδικότητες λείπουν από τα νοσοκομεία, και η κυβέρνηση τι έκανε; Επιδότησε ιδιωτικές κλινικές με τις καθυστερημένες επιτάξεις και ενίσχυσε τον ιδιωτικό τομέα υγείας αρνούμενη να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας».

«Το ΕΣΥ ήταν ο μεγάλος ασθενής που όμως είναι ζωντανό, δυναμικό και έχει ακόμα μπροστά του πολλά περιθώρια βελτίωσης και ενίσχυσης, γιατί αποδεδειγμένα είναι ο πυλώνας που κράτησε ζωντανούς τους Έλληνες», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «ποτέ δεν κλείσαμε το μάτι ούτε στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, ούτε στους αρνητές της επιστημονικής αλήθειας. Ήμασταν από την αρχή μπροστά και στα μέτρα στήριξης της υγείας και στα μέτρα ατομικής προστασίας και στον εμβολιασμό. Όμως κάποια στιγμή έρχεται και ο χρόνος της πολιτικής ευθύνης».

Αναφορικά με την κλιμάκωση της τούρκικης προκλητικότητας, ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε την ανάγκη μίας «ενιαίας φωνής της χώρας στο εξωτερικό», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε «αύξηση της ετοιμότητας και της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων και ένταση στη διπλωματική οδό. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να διεθνοποιεί το ζήτημα μέσα στα ευρωπαϊκά fora».

Υπενθύμισε, δε, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «θα πρέπει επιτέλους να θέσει στο συμβούλιο και το ψήφισμα του Σεπτεμβρίου του 2020 που προκάλεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εμπάργκο εξοπλισμών στην Τουρκία από ευρωπαϊκές χώρες».

«Πρέπει να ομολογήσουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση πια, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης, άρα πρέπει να πάμε σε μια ειδική σχέση, με τελωνιακή αναβάθμιση αλλά με αυστηρούς κανόνες και αυτοματοποιημένες κυρώσεις.Αυτές είναι στέρεες πρωτοβουλίες που περιμένουμε να αναλάβει η ελληνική κυβέρνησηστις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει την ενεργειακή κρίση και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ο Εκπρόσωπος Τύπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η ΝΔ «θέλει να έχει πολίτες-πελάτες και επαίτες, που περιμένουν τη φιλανθρωπία των υπουργώνΕνέργειας και Οικονομικών. Ξανά και ξανά επιδοτήσεις, στείρες, άδικες, άκριτες, ίδιες για όλους. Δεν υπάρχει κανένα κοινωνικοοικονομικό κριτήριο, αντικειμενικό, διαφανές και δίκαιο. Διερωτώμαι, είναι ίδια η θέρμανση ενός παιδιού στην Καλλιθέα με τη θέρμανση μιας ιδωιτκής πισίνας;».

Αφού υπενθύμισε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού τον περασμένο Μάρτιο ότι δεν υπάρχουν υπερκέρδη, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «από τα 1,9δισ. ευρώ που δόθηκαν το Σεπτέμβριο, μόνο ένα μέρος είναι από την φορολόγηση των υπερκερδών. Το μεγαλύτερο, 1,1δισ., προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως πάμε, θα φτάσει ο χειμώνας, επειδή το δόγμα είναι “καταναλώστε για να επιδοτηθείτε”, θα υπάρχει κατανάλωση και δεν θα φτάνει ο κρατικός προϋπολογισμός να δώσουμε επιδοτήσεις. Τον Δεκέμβριο θα έχουμε ενεργειακό κραχ. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι οικονομικός ρεαλισμός. Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς, είναι δημοσιονομικός λαϊκισμός».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα