Η δράση στο Ηράκλειο συνεχίζεται σήμερα με τα δύο ακόμα παιχνίδια της φάσης των προημιτελικών που έχουν απομείνει και μέσα από τα οποία θα βγει το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών.
Πρώτο τζάμπολ στις 17:00 με το ντέρμπι των «δικεφάλων». Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ 3 ενώ θα υπάρχει live η εξέλιξη του ματς από το Gazzetta. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα βρεθεί στον ημιτελικό της Παρασκευής (14/2) με τον νικητή από τον άλλο αγώνα της ημέρας.
Στις 20:15 είναι προγραμματισμένη η έναρξη του τελευταίου χρονικά προημιτελικού, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Καρδίτσα. Τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3 ενώ θα υπάρχει επίσης live η εξέλιξη του παιχνιδιού από το Gazzetta.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος ανδρών μέχρι τον τελικό στις 16/2
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου (προημιτελικά)
Προμηθέας Π.- ΝΕ Μεγαρίδος 86-77
Παναθηναϊκός – Περιστέρι 93-63
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου (προημιτελικά)
17.00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (3)
20.15 Ολυμπιακός-Καρδίτσα (4)
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου (ημιτελικά)
17.00 Προμηθέας Π. – Παναθηναϊκός
20.15 Νικητής 3-Νικητής 4
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (τελικός)
20.15 Νικητής Α-Νικητής Β
Δηλώσεις των προπονητών
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάσιμο Καντσελιέρι δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι ωραίο να λέτε, ότι η ομάδα μας μπορεί να κερδίσει την ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου συμμετέχει, αλλά τώρα είμαστε ακόμη στα προημιτελικά του FIBA Europe Cup και είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κούπα. Είναι, λοιπόν, νωρίς και αυτό που κοιτάζουμε είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι μια διαδικασία, όπου αξίζει να συμμετέχουμε, έχοντας βρεθεί στους πρώτους επτά στο τέλος του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα. Παίζουμε με μια ομάδα, που παίζει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό και το Κύπελλο είναι η ολοκλήρωση ενός κύκλου αγώνων για την ομάδα μας, καθώς ακολουθεί η διακοπή και ύστερα έχουμε το ντέρμπι με τον Αρη. Η σκέψη και η προσήλωσή μας είναι στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, κάνοντας το καλύτερο δυνατό».
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική. Άλλες συνθήκες, άλλες ομάδες, άλλοι προπονητές. Προφανώς ήρθαμε εδώ για τον λόγο που ήρθανε όλοι, να νικήσουμε το πρώτο ματς αρχικά, και να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο. Όπως πάντα πάμε βήμα-βήμα, ασχολούμαστε με το αυριανό ματς. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια με όση περισσότερη ένταση μπορούμε, γιατί αν δεν παίξουμε με ένταση, δεν θα είμαστε έτοιμοι για το τελευταίο ματς, οπότε έτσι θα το πάμε».
Ο τεχνικός της Καρδίτσας, Νίκος Παπανικολόπουλος είπε: «Η συμμετοχή μας και μόνο στο ΟΠΑΠ Final-8 Κυπέλλου Ανδρών είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για τον οργανισμό και την ομάδα της Καρδίτσας, μια επιτυχία που προέκυψε από την πολύ καλή μας πορεία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Κληρωθήκαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και είναι μια αναμέτρηση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όμως τα χαρακτηριστικά μας, όπως η μαχητικότητα, το ομαδικό πνεύμα και η πίστη σε αυτό που κάνουμε, θα βγουν στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός θα κάνει τη δουλειά του κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς».