Στον κόμβο των Μουρνιών με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα συγκεντρώνονται οι κτηνοτρόφοι των Χανίων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκινούν από σήμερα στην Κρήτη για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα.
Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, στις 13:00 θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του ΒΟΑΚ χωρίς ακόμα να είναι γνωστό πόση ώρα θα κρατήσει ο αποκλεισμός του δρόμου.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανό τον πρωτογενή τομέα του νησιού.


Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα των κτηνοτρόφων, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή προγραμματισμένη κινητοποίηση, για τα προβλήματα στον κλάδο.
“Όλοι την Τετάρτη 29/10 στις 12:00 το μεσημέρι στον κόμβο των Μουρνιών με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα” τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση-κάλεσμα της και προσθέτει:
“Η αβεβαιότητα σχετικά με την πληρωμή των ενισχύσεων ύστερα και από το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η πανώλη των αιγοπροβάτων, η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής και συνολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους έχουν φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους. Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, είναι η πιστή εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και είναι υπέρ των μεγαλοαγροτών, των μεταποιητών και των μεγαλεμπόρων. Αποδεικνύεται από την ζωή ότι θέλουν να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια εις βάρος των μικρών και μεσαίων βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Η μόνη λύση είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας. Στηρίζουμε τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους, τις κινητοποιήσεις τους και τα αιτήματα επιβίωσης τους και καλούμε και τους φορείς των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.”
