Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2025
9.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κρητών Καλλιεργείν 2025: Στις 15 Φεβρουαρίου η ημερίδα για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα

Πρέπει να διαβάσετε

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025 από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, το Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) θα φιλοξενήσει την Παγκρήτια Ημερίδα «Κρητών Καλλιεργείν 2025» με θέμα: «Καινοτομία & Βιωσιμότητα Πρωτογενή Τομέα». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η δράση συνδιοργανώνεται από:
● Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων – ΜΑΙΧ
● Ένωση Τυροκόμων Κρήτης
● Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης ΑΕ
● Κρητών Επιχειρείν

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του Κρέατος & της Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ), του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
► 09:30 – 10:00 Καλωσόρισμα – Έναρξη
► 10:00 – 10:30 Χαιρετισμοί Προσκεκλημένων
► 10:30 – 12:00 Ομιλίες
► 12:00 – 12:20 Διάλειμμα
► 12:20 – 14:00 Ομιλίες
► 14:00 – 15:00 Καφέ – Κέρασμα

Η Δράση «Κρητών Καλλιεργείν»

Η ημερίδα στοχεύει στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών, την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αποτελώντας κορυφαίο γεγονός για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης.
Βασικός άξονας της εκδήλωσης είναι η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, προβάλλοντας τη σημασία των τοπικών προϊόντων στη γαστρονομική και τουριστική εμπειρία. Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων ημερίδων «Κρητών Φιλοξενείν», συμβάλλοντας στην υποψηφιότητα της Κρήτης για τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».

Στόχοι της Ημερίδας

Στόχος η ανάδειξη και προβολή του πρωτογενή τομέα του νησιού ως συγκριτικό πλεονέκτημα του αναπτυξιακού πυλώνα της Κρήτης.

Οι συνέργειες Ερευνητικών, Ακαδημαϊκών Αναπτυξιακών φορέων και Επιχειρήσεων, στην διάχυση της γνώσης και της καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό τομέα.

Ο σχεδιασμός και η παραγωγή προτάσεων με εξειδικευμένα μέτρα υποστήριξης των γεωργών και κτηνοτρόφων, ώστε η Αγροδιατροφή να αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο στον Ψηφιακό και Τεχνολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Η ενημέρωση του καταναλωτή μέσω της συσκευασίας και του αποτυπώματος στην ετικέτα των προϊόντων, ώστε να λαμβάνει σωστή διατροφική εκπαίδευση, δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής.

Να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους να μάθουν για την κατάλληλη και υγιεινή διατροφή, η οποία πρέπει να είναι η πλέον ενδεδειγμένη για τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής και τις ανάγκες των καταναλωτών.

Η αξιοποίηση των αναπτυξιακών νόμων με την δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων, παράγοντας υπεραξίες που να επιστρέφουν στους ανθρώπους του Πρωτογενή Τομέα.

Η εκδήλωση επιδιώκει:

✔ Την προώθηση καινοτομίας και βιωσιμότητας στον πρωτογενή τομέα.
✔ Τη δημιουργία διαλόγου μεταξύ επιχειρηματιών, φορέων και ακαδημαϊκών.
✔ Την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Κρήτης μέσω της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.
✔ Την παραγωγή πρακτικών λύσεων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

H Ημερίδα «Κρητών Καλλιεργείν 2025», διοργανώνεται με την χορηγία των: KRIVEK, TUV AUSTRIA, MOTOR CLUB και CUP CODE. Και με την υποστήριξη των: Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Aktinovolia.gr, BIO Cretan AMBROSIA, DIMITRA, Ocean Heights View Hotel, Anthoula Village Hotel, MUST Design και Γραφικές Τέχνες ΑΦΟΙ ΜΠΟΤΖΑΚΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Ημερίδας:
https://cretanbusiness.gr/category/%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bd-2025/

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα