Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο 2ο ΕΠ.ΑΛ. Χανίων, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, όταν μια κροτίδα τραυμάτισε στο μάτι έναν μαθητή. 

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, ο οποίος μίλησε στο Creta24, η ανταλλαγή κροτίδων και μπουκαλιών με νερό είναι συνηθισμένο φαινόμενο κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. «Ξαφνικά μια κροτίδα έσκασε και είδαμε ένα παιδί αιμόφυρτο, χτυπημένο σοβαρά στο μάτι. Καλέσαμε αμέσως ΕΚΑΒ και παρέλαβε το παιδί σε άσχημη κατάσταση, αφού έχανε πολύ αίμα από το μάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας το χρονικό του ατυχήματος.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων, όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Τζανάκη, το παιδί είναι καλά στην υγεία του και έχει επιστρέψει ήδη στο σπίτι του. «Αυτό που μάθαμε είναι ότι κάποιοι μαθητές γύρω στις 10 παρά ήταν έξω από το χώρο του σχολείου και έριχναν κροτίδες. Μια από αυτές χτύπησε σε μια πέτρα και κατέληξε στο μάτι του παιδιού. Ευτυχώς δε τραυματίστηκε σοβαρά και έχει γυρίσει σπίτι του».