εικόνα αρχείου

Μετά από δύο περίπου ώρες, στις 14:00,  το κλιμάκιο των πυροσβεστών από την Ανώπολη, με τον Διοικητή του Α.Τ. Χώρας Σφακίων  ολοκλήρωσαν την μεταφορά της σορού που βρέθηκε το πρωί στο μονοπάτι που συνδέει την Αγία Ρουμέλη με την Σούγια.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για μεταφορά που έγινε με πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς μπορεί το σημείο όπου βρέθηκε ο νεκρός να ήταν μισή ώρα από την Αγ. Ρουμέλη, αλλά η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε τους 38 – 40 βαθμούς Κελσίου.

Το τραγικό είναι πως οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση  και η σορός του άντρα τοποθετημένη στο όχημα του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης, περιμένουν μέχρι τις 17:00 – 18:00 το απόγευμα προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για την Χώρα Σφακίων.

Και αυτό γιατί το Λιμενικό στα Σφακιά δεν έχει στην διάθεσή του κάποιο σκάφος.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, τον νεκρό τουρίστα εντόπισε το πρωί ένα ζευγάρι τουριστών που ξεκίνησε από την Αγία Ρουμέλη περπατώντας στο μονοπάτι για την Σούγια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του πρέπει να έγινε τις τελευταίες δύο ημέρες και πιθανότατα, από έλλειψη νερού ή θερμοπληξία, ενώ μάλλον ταξίδευε μόνος του καθώς δεν είχε δηλωθεί κάποια εξαφάνιση.

Τόσο ο χρόνος όσο και η αιτία θανάτου θα εξακριβωθούν από την διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης.