Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που σαρώνει και την Κρήτη.

Το βράδυ της Κυριακής δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε, αφού η πυκνή χαλαζόπτωση «έκλεισε» τον δρόμο.

Το χιόνι έφτανε τους 15 πόντους και οδηγοί παρέμειναν ακινητοποιημένοι για περισσότερο από δύο ώρες, μέχρι να φτάσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Οι αρχές τονίζουν πως θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αλλά των κατολισθήσεων που σημειώνονται στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Νέες κατολισθήσεις

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στον ΒΟΑΚ, στο Ρέθυμνο, στο ύψος των Σισών στο ρεύμα προς Ηράκλειο αλλά και στα Χανιά στο ύψος της Σούδας πριν τον κόμβο για το Ναυτικό Νοσοκομείο και στα Φαλάσαρνα.

Μηχανήματα επιχειρούν για την απομάκρυνση των βράχων, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πλημμύρισαν πάλι τα Χανιά

Μια ώρα έντονης βροχόπτωση ήταν αρκετή για να μετατραπούν τα Χανιά σε Βενετία.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στις περιοχές Λειβάδια, Κουμ Καπί, Νέα Χώρα, Γογονή, Βαμβακόπουλο, Κλαδισό, στον παράδρομο της Εθνικής, στις Μουρνιές, ενώ σε πολλές περιοχές υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης.