Την άριστη ποιότητα των θαλασσινών διαπίστωσαν για ακόμη μια χρονιά οι ελεγκτές, οι οποίοι βρέθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην ιχθυόσκαλα της Σούδας.
Όπως δήλωσε στο Creta24, η κτηνίατρος του Τμήματος Κτηνιατρικής από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων, Ευτυχία Τσαβολάκη «η ποιότητα είναι και φέτος άριστη. Ο κόσμος να προσέχει να αγοράσει ζωντανά οστρακοειδή και αν δει κάτι που δεν του αρέσει καλύτερα να μην τα καταναλώσει».
«Εμείς κάνουμε συχνά ελέγχους, θα είμαστε εδώ και τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε η ίδια».
Οι οδηγίες στο τι να προσέξουν οι καταναλωτές είναι οι ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές και πιο συγκεκριμένα:
- Τα νωπά αλιεύματα, είτε είναι χταπόδια, είτε οστρακοειδή ή αχινοί θα πρέπει να έχουν μια ευχάριστη οσμή (θάλασσας) ή να μην έχουν καθόλου
- Τα χταπόδια και τα καλαμάρια θα πρέπει να είναι γυαλιστερή η επιφάνεια τους, συμπαγής σε μια ελαφρά πίεση και να μην σπάνε
- Τα οστρακοειδή θα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά (αν είναι ελαφρά ανοιγμένα θα πρέπει με κάποιο ελαφρό άγγιγμα να κλείνουν αμέσως)
- Τα βαζάκια με τους αχινούς θα πρέπει να αναγράφουν τα στοιχεία της εγκεκριμένης εγκατάστασης η οποία τα τυποποίησε
- Οι νωπές γαρίδες θα πρέπει να έχουν ζωηρό χρώμα, να μην αποκολλούνται τα πόδια τους και να έχουν ευχάριστη οσμή.