Μεγάλης έκτασης ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο Χανίων επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη προκάλεσαν άγνωστοι που κατά τη διάρκεια της νύκτας εισέβαλαν στο κτήριο.

Μιλώντας στο Creta24, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανωλικάκης ανέφερε πως το πρωί του Σαββάτου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μέλος της Διοίκησης, ότι η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Αμέσως ο κ. Μανωλικάκης μετέβηκε στο σημείο, ενημέρωσε την Αστυνομία η οποία κατέφθασε αμέσως στο σημείο και πήρε αποτυπώματα. «Μπαίνοντας στο κτίριο είδαμε το απόλυτο χάος. Ήταν σπασμένες οι ντουλάπες, αναποδογυρισμένα τα πάντα, σπασμένες όλες οι πόρτες. Μπήκαν από το παράθυρο του πρώτου ορόφου που ήταν ανοιχτό και βγήκαν σαν κύριοι από την κεντρική έξοδο». 

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλικάκη, δεν φυλάσσονταν τίποτα στο κτίριο με εξαίρεση έναν κουμπαρά όπου συγκεντρώνονταν δωρεές για το Σύλλογο «Συνάνθρωπος», τον οποίοι οι δράστες άδειασαν, παίρνοντας περίπου 50 ευρώ.  Επίσης, αφαίρεσαν μια τοστιέρα, την μηχανή του καφέ ενώ μάλιστα έφαγαν ότι τρόφιμο υπήρχε στο κτίριο!

Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αντίστοιχο περιστατικό, όπως υποστήριξε ο κ. Μανωλικάκης. «Χτύπησαν το σπίτι του εργαζόμενου. Αντιπροσωπεύει όλους τους εργαζόμενους του νομού! Ποτέ δεν υπήρξαν λεφτά εδώ μέσα διότι δεν φτάνουν τα χρήματα. Ότι υπάρχει το καταναλώνουμε στις ανάγκες που υπάρχουν ανά μήνα και ανά χρόνο».