Πολύ λιγότερα ήταν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην Κρήτη, χθες, δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.
«Είναι ένα τεράστιο νέο εγχείρημα και με κάθε τρόπο προσπαθούμε να το στηρίξουμε προς όφελος τρων παιδιών», ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, μιλώντας στο Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA.
Αναφορικά με τα προβλήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με γονείς να καταγγέλλουν πως τα οικιακά δίκτυα δεν μπορεί να ανταποκριθούν και να «σηκώσουν» την πλατφόρμα, αλλά και τις καταγγελίες για πολλά παιδιά που δεν διαθέτουν ίντερνετ ή υπολογιστές ο κ. Καρτσωνάκης τόνισε πως τέτοιου είδους επίσημες αναφορές είχε την άνοιξη και αποκαταστάθηκαν μέσα από τα λίγα τάμπλετ που δόθηκαν σε μαθητές αλλά και την αποκατάσταση συνδέσεων σε οικογένειες που ζουν στην ενδοχώρα. Ξεκαθάρισε πάντως πως τα τάμπλετ διανεμήθηκαν σε μαθητές που έχουν απόλυτη ανάγκη, καθώς ο αριθμός των συσκευών ήταν πολύ μικρός για να καλύψει οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες, ενώ ανέφερε πως φέτος δεν έχουν αναφερθεί επιπλέον προβλήματα και έτσι δεν αναμένεται τα σχολεία να λάβουν νέες συσκευές.
Ο κ. Καρτωνάκης τόνισε πως η φετινή σχολική χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το κλείσιμο των σχολείων έγινε σε μια χρονική στιγμή που είναι απαραίτητο να καλυφθεί η νέα ύλη. Μάλιστα σημείωσε πως αυτό δεν αφορά μόνο τα παιδιά που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες καθώς όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες έχουν προσφέρουν σημαντικές γνώσεις στους μαθητές. «Αυτό που είναι κύριο για μένα είναι το εκπαιδευτικό έργο που μπορεί να υπάρξει από τη εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης. Αυτό που στήνουμε τώρα είναι το παιδαγωγικό κομμάτι στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το σχολείο όμως είναι και οι παρέες, οι αγκαλιές, η επαφή στα διαλείμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «το μόνο που ελπίζουμε είναι ότι πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση που δεν θα διαρκέσει πολύ».
Τέλος τόνισε πως όλοι οι εκπαιδευτικοί καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών τους προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες σε εκπαιδευτικό επίπεδο.