Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
26.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κρήτη: Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Πρέπει να διαβάσετε

Τελευταία ενημέρωση: 12:50

Μεγάλη είναι η προσέλευση στις εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ με  91.000 πολίτες σε όλη τη χώρα να έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα.

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα εκλογικά κέντρα του Ηρακλείου, όπου τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος συρρέουν στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Συνολικά στο νομό λειτουργούν 46 εκλογικά κέντρα.

Στο Ρέθυμνο η κίνηση στα εκλογικά τμήματα είναι ικανοποιητική και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, παρά τα μικροπροβλήματα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου λειτουργούν 10 συνολικά εκλογικά κέντρα και στους πέντε δήμους.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Σαρρή «η συμμετοχή είναι πολύ ικανοποιητική και όλα δείχνουν ότι θα σπάσει το φράγμα των 210.000 ψηφοφόρων του 2017. Μια προίκα που πρέπει να βρει το κόμμα δυνατό και ενωμένο την επόμενη μέρα, ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας».

Μάλιστα όσο περνά η ώρα η κίνηση στα εκλογικά τμήματα του Ρεθύμνου αυξάνεται.

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στα Χανιά, όπου λειτουργούν 25 εκλογικά τμήματα.

Από τις 7.00 το πρωί άνοιξαν τα 840 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα και 22 στο εξωτερικό, για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Οι εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, με τους Νίκο ΑνδρουλάκηΠαύλο ΓερουλάνοΧάρη ΚαστανίδηΑνδρέα ΛοβέρδοΓιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη να συμμετέχουν στην «κούρσα» για την ηγεσία του κόμματος.

Στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής (5/12), θα κορυφωθεί η εκλογική αναμέτρηση των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, όταν και θα ανακοινωθούν τα πρώτα επίσημα exit polls, εκτός βέβαια εάν δοθεί παράταση στην εκλογική διαδικασία κάτι που μέχρι τώρα κρίνεται πιθανό λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου.

Η πρώτη σαφής εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, που θα δείξει ποιοι είναι οι δυο υποψήφιοι που πάνε στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή (12/12), θα υπάρξει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου στις 21:00, εκτός αν η διαφορά του δεύτερου σε ψήφους είναι πολύ κοντά με τον πρώτο ή τον τρίτο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα