Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός όλη την εβδομάδα όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης μιλώντας τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣKAΪ Κρήτης και τη Μαρία Μπινιχάκη.

Όπως είπε «ήδη η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και αυτό θα συνεχιστεί καθώς ο δυτικός άνεμος που θα στραφεί σε βορειοδυτικό θα συμβάλει ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη που έφεραν οι νοτιάδες το Σαββατοκύριακο» , ενώ πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται στην ενδοχώρα του νησιού να υπάρξουν μέχρι το απόγευμα κάποιες ασθενείς βροχές.

Σε ότι αφορά τον καιρό της υπόλοιπης εβδομάδας ο κ. Καρακατσάνης επεσήμανε πως θα είναι ανάλογος της εποχής με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη ηλιοφάνεια και τους ασθενείς βόρειους ανέμους.

«Θα έχουμε μία ανοιξιάτικη εβδομάδα με θερμοκρασίες ανάλογες της εποχής που θα φτάσουν μέχρι τους 22 βαθμούς. Οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η έντονη ηλιοφάνεια. Αν εξαιρέσουμε τη Δευτέρα όλες οι υπόλοιπες μέρες μέχρι και την Παρασκευή θα είναι ηλιόλουστες», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Καρακατσάνη.