Κρήτη: Επιστρέφουν στα αμφιθέατρα οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής – Πρωτόκολλα για την ανάσχεση διασποράς

Πρέπει να διαβάσετε

Επιστρέφουν στα αμφιθέατρα οι φοιτητές, όπως ανακοίνωσαν τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και η Σύνοδος των Πρυτάνεων. Ωστόσο, ένα κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας διατυπώνει τις δικές του αντιρρήσεις.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στον Σωτήρη Μεταξά, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοχιαδάκης, ανέφερε πως η Ιατρική Σχολή, έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. «Έχει ανάγκη τη δια ζώσης διδασκαλία. Έχουμε ξεκινήσει τις δια ζώσεις εκδηλώσεις από τον Ιούνιο, κάναμε ορκωμοσία φοιτητών δια ζώσης, τώρα κάνουμε εξεταστική στα αμφιθέατρα ακολουθώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει καθορίσει η πολιτεία. Όμως έχουμε δικά μας πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Η ορκωμοσία των φοιτητών και η εξεταστική περίοδος που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι χωρίς προβλήματα. Έχουμε προετοιμάσει και όλες τις αίθουσες μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κοχιαδάκη, για το 2021 και 2021 ακόμη και τον καιρό του σκληρού lockdown και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι φοιτητές του έκτου έτους και σε δεύτερο χρόνο του πέμπτου έτους, είχαν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ξεπερνάει το 90%. «Συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες, στο ΠΑΓΝΗ και στο Βενιζέλειο και στην εκπαίδευση τους. Οι φοιτητές μας έχουν δύο υγειονομικά πρωτόκολλα, το υγειονομικό για όσους έχουν διαδικασίες αλλά και οι φοιτητές που μπαίνουν σε νοσοκομεία πρέπει να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο που βάλαμε στα νοσοκομεία, του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Κλείνοντας, ο κ. Κοχιαδάκης ανέφερε πως από την πρώτη κιόλας στιγμή της πανδημίας, η Ιατρική Σχολή έθεσε τις δυνάμεις της στην διάθεση της πολιτείας. «Αυτό δεν είναι ότι ήταν μια εθελοντική προσπάθεια, διότι μέσα στις υποχρεώσεις μιας Ιατρικής Σχολής, πέρα από την εκπαίδευση, την έρευνα και την προσφορά υψηλού επιπέδου περίθαλψης είναι και η εξωστρέφεια και η ενημέρωση του κόσμου. Επειδή υπήρξαν διάφορα θέματα ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή, η Ιατρική Σχολή έριξε το βάρος στην ενημέρωση, φτιάχνοντας σποτ τηλεοπτικά και βγαίνοντας στις γειτονιές. Σε πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και τους δήμους, ομάδες καθηγητών πήγαν στις γειτονιές για να ενημερώσουν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Προχωρήσαμε και ίσως είμαστε η μόνη ιατρική σχολή που δημιουργήσαμε εμβολιαστικό κέντρο».

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα