Πηγαίνοντας χτες το πρωί στο σχολείο της, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, η διευθύντρια του κ. Μαρία Κλιματσάκη εξεπλάγην εισερχόμενη στην αυλή του, αφού αυτή είχε μετατραπεί σε χώρο …πάρτι!
Πιθανότατα την προηγούμενη ημέρα, κάποιες παρέες (εφήβων όπως λέει η ίδια σε ανάρτησή της στο Fcebook) είχαν μετατρέψει το σχολείο, σε πραγματικό σκουπιδότοπο, ενώ είχαν “φροντίσει” να γεμισουν το χώρο και τους τοίχους του σχολείου με “γκράφιτι” και συνθήματα.
Μολονότι κάποια από τα συνθήματα είχαν, ενδεχομένως, (και) σωστά νοήματα, το σχολείο δεν αποτελεί μέρος για να έκφράζονται αντιθέσεις, να ασκείται κριτική, μέσω γραπτών μηνυμάτων στους τοίχους.
Όπως αναφέρει η ίδια η Διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου στην ανάρτησή της:
Εικόνες που μας στεναχωρούν!!
Ανοίγοντας σήμερα Δευτέρα το σχολείο εξεπλάγην από την εικόνα στην πάνω αυλή!! Ένας μεγάλος σκουπιδότοπος, απομεινάρια από κάθε λογής σνακ, πορτοκαλάδες, κόκα κόλες, μπύρες,παντού γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια ,αποτσίγαρα και συνθήματα πσντού. Συνθήματα στους τοίχους, τα παγκάκια, τραπέζια, καρέκλες, μπασκέτες, κάδους ανακύκλωσης!! Η ομάδα πρέπει να είναι έφηβοι και μπορεί να είχαν αποφοιτήσει από το συγκεκριμένο σχολείο!! Λυπήθηκα όχι τόσο για τον κόπο που κάναμε και τις ώρες που ξοδέψαμε για να τα καθαρίσουμε, μέχρι να έρθουν τα μικρούλια μας και να περιφρουρήσουμε την ασφάλειά τους, όσο για το πως σκέφτονται οι έφηβοι, που αδιαφορούν για τις επιπτώσεις των πράξεών τους, δεν σέβονται το περιβάλλον και ας έχουν παρακολουθήσει ως μαθητές ένα σωρό εκπαιδευτικά προγράμματα. Δεν έχουμε πρόβλημα να χρησιμοποιηθούν τους αθλητικούς χώρους.. αλλά να τους σέβονται…. όπως έκαναν μέχρι τώρα!! Πάντως έχουν καιρό αν θέλουν να επανορθώσουν.. έχοντας στη διάθεσή τους ένα κουβά μπογιά και πινέλα για να καλύψουν τα γραφόμενα τους!? Θέλει δύναμη και μεγαλείο ψυχής να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες των πράξεών του, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία βγαίνεις πάντα ”καλύτερος άνθρωπος”.Παιδιά σας περιμένω και θα βοηθήσω κι εγώ , όσο μπορώ!!
Καλό είναι να επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιες αρχές αλλά και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, διότι για παράδειγμα, τα σπασμένα μπουκάλια στην αυλή αποτελούν επικίνδυνη “παγίδα” για τους μικρούς μαθητές που παίζουν στο χώρο του σχολείου…
Πηγή flashnews.gr