Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Προσοχή στην Κρήτη – Φαίνεται να αναζωπυρώνεται η πανδημία (πίνακες)

Πρέπει να διαβάσετε

Καμπανάκι” για την πορεία της πανδημίας της Κρήτης χτυπά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μέσα από την ανάλυσή του που δημοσιεύει καθημερινά το enikos.gr, υπογραμμίζει χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς στο νησί φαίνεται να αναζωπυρώνεται η πανδημία.

“Στην Κρήτη, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η αύξηση που φαίνεται σχεδόν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού και απαιτείται πολλή προσοχή από όλους στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας και, από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου στην εφαρμογή των self test για να αναχαιτιστεί η παρούσα καμπή της πανδημίας” αναφέρουν χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο συνεργάτης του Δρ. Σπύρος Καρακίτσιος.

Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 86 κρούσματα κορωνοϊού την Τρίτη παρατηρείται αύξηση σε σχέση με Δευτέρα. Σύμφωνα με την ομάδα του κ. Σαρηγιάννη, παρά τις έντονες διακυμάνσεις λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού φορέων του μεταλλαγμένου στελέχους, το Ηράκλειο διανύει ακόμη ένα ανοδικό κύμα και αυτή η δυναμική σίγουρα θα καθυστερήσει τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως κόκκινη και μετά τις 15 Απριλίου. 

“Στα Χανιά με 22 κρούσματα έχουμε αύξηση σε σχέση με τη Δευτέρα, αλλά διαφαίνεται ήδη η αποκλιμάκωση που επίσης αναμέναμε, παρά το πιο πρόσφατο ανοδικό κύμα που αναμένουμε να σταθεροποιηθεί στις επόμενες τρεις ημέρες”, σημειώνουν. Στο Ρέθυμνο, όπου έχει διαμορφωθεί έντονα ανοδική τάση, την Τρίτη καταγράφηκαν 19 κρούσματα όπως και τη Δευτέρα. Στο Λασίθι παρατηρείται ανοδική πορεία, καθώς εντοπίστηκαν 15 κρούσματα και η συνολική τάση φαίνεται να είναι ανοδική, έχοντας περάσει πλέον στις κόκκινες περιοχές.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ηράκλειο

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στα Χανιά

 

 

 

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ρέθυμνο

 

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Λασίθι

Οι περιοχές που προβληματίζουν
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πλέον προβληματίζουν πέρα από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Χαλκιδική, καθώς επίσης η Αρκαδία, η Ηλεία, η Αργολίδα, η Κορινθία, η Φθιώτιδα, η Ευρυτανία, η Λάρισα, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Καβάλα, η Χίος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Ιωάννινα, η Ημαθία, η Πέλλα, το Κιλκίς, τα Γρεβενά, η Μαγνησία και η Καρδίτσα. Ανάγκη αυξημένης επιτήρησης έχουν το Κιλκίς και οι Σέρρες.
Πηγή: enikos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα