Εναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα περιέγραψε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open TV αναφορικά με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού το οποίο έχει μπει για τα καλά στη χώρα μας. «Τα μοντέλα προβλέπουν ότι από τη στιγμή που θα πιάσει το κρύο θα ξεκινήσει η πίεση. Το Νοέμβριο θα έχουμε γύρω στα 800 κρούσματα καθημερινά αν δεν πάρουμε νέα μέτρα. Πρέπει να προλάβουμε να πάρουμε μέτρα μέχρι τον Οκτώβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαρηγιάννης επέμεινε αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. «Τα νούμερα είναι σταθερά υψηλά. Αν κρατούσαμε την τηλεργασία στο 75% θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση Επίσης απο μέσα Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε μάσκες μέσα και έξω» τόνισε.
Αναφορικά με τα σχολεία ήταν πολύ δηκτικός: «Πρέπει να γίνουν τάξεις των 15 παιδιών. Να βρεθούν χώροι στους Δήμους. Σε τάξεις με μεγάλο συγχρωτισμό εκεί είναι δύσκολο να τηρηθούν συνθήκες υγιεινής, θα πρέπει να βρεθούν τεχνολογικές λύσεις (για εξαερισμό κτλ)».
Τέλος μίλησε και για τα ασανσέρ, που έχει τονιστεί πόσο επικίνδυνα λόγω μη εξαερισμού ανέφερε: «Τα ασανσέρ είναι υγειονομική βόμβα. Τα σωματίδια παραμένουν 20 λεπτά στον αέρα» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Στο 95′ συνεχίζεις να τρέχεις για να κερδίσεις το παιχνίδι».
Οι τρεις πηγές μολύνσεων
Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική, που ξεκίνησαν να ισχύουν από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, δεν φαίνεται να αποδίδουν μέχρι στιγμής, αφού στη σημερινή ενημέρωση ανακοινώθηκαν 416 κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία τα 240 εντοπίζονται στην Αττική. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική συνεχίζει να προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς, οι οποίοι θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν το lockdown.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τρεις είναι οι πηγές μολύνσεων που προκαλούν πονοκέφαλο:
- τα εισαγόμενα που ήταν περισσότερα από 60,
- οι δομές φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών,
- αλλά και οι περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης ανά την επικράτεια.
Πηγή: ethnos.gr