Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, 2025
20 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κορωνοϊός-Γερμανία: Ακόμη 7.700 κρούσματα και 50 θάνατοι σε μια ημέρα -Προς παράταση το lockdown

Πρέπει να διαβάσετε

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 7.709 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.667.225, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας, άλλοι 50 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 74.714 νεκρούς ως εδώ.

Γερμανία: Προς παράταση του lockdown έως τον Απρίλιο

Την ίδια ώρα, παράταση του lockdown έως τον Απρίλιο στη Γερμανία προβλέπει η πρόταση που θα υποβάλει η καγκελαρία στην σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το ZDF, στο έγγραφο το οποίο η Καγκελαρία αρνείται ότι έδωσε στη δημοσιότητα, δεν αναφέρεται ημερομηνία λήξης του lockdown, αλλά μόνο «παράταση έως τις ΧΧ Απριλίου 2021». Επιπλέον, σύμφωνα με την BILD, δεν υπάρχει και πρόβλεψη για οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων, καθώς γίνεται λόγος για «εκ νέου ισχυρή αύξηση κρουσμάτων» και «εκθετική δυναμική».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα