Μετά από σχεδόν δύο μήνες συναίνεσης κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης απέναντι στον κορωνοϊό, το μέτωπο φαίνεται να σπάει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη διαφωνία του με το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με πηγή της Κουμουνδούρου, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα γύρο τηλεφωνημάτων με καθηγητές και επιδημιολόγους για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία και τις έντονες επιφυλάξεις του, που διατυπώνονται τόσο από τους γονείς όσο και από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας δημοσίως, για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας – για μόλις είκοσι μέρες – όλα τα σχολεία και δη τα δημοτικά και τα γυμνάσια.»
Τέλος, τόνισε ωστόσο ότι η περίπτωση της τρίτης Λυκείου και των τελειόφοιτων φοιτητών είναι διαφορετική, ώστε να μπορούν να δώσουν πανελλαδικές ή να πάρουν το πτυχίο τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας».
Πηγή: Cnn.gr