Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα από τα rapid test που διεξήχθησαν το πρωί της Τετάρτης στα Ανώγεια, καθώς από τα 600 τεστ εντοπίστηκαν 13 θετικά κρούσματα κορωνοϊού.
Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως ο κόσμος προσήλθε μαζικά προκειμένου να κάνει το τεστ, γιατί αφενός ανησυχούν και αφετέρου αντιμετωπίζει ορθά το γεγονός. «Βγαίνουν μπροστά για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει. Αυτό είναι το παράδειγμα που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω. Να μη θεωρήσουμε ότι αν κάποιος είναι θετικός, πως θα πρέπει να στιγματιστεί. Αντιθέτως θα πρέπει να το γνωρίζουμε. Θεωρώ ότι η αντίδραση εκ του αριθμού, αποδεικνύει ότι είμαστε καλό δρόμο. Η συντριπτική πλειοψηφία των δειγμάτων που βγήκαν θετικά δείχνει ότι είναι στη σχολική κοινότητα και αυτό σημαίνει ότι μπορεί η έκταση του να μην είναι τέτοια ώστε να μας ανησυχεί όμως θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις τώρα. Για να έχουμε μια ηρεμία των κρουσμάτων αλλά και των γονέων, στον τρόπο διαχείρισης. Δεν είμαι γιατρός, ούτε εκπαιδευτικός ωστόσο σαν τοπικός άρχοντας θεωρώ ότι μια σωστή απόφαση θα ήταν να γυρίσουμε τους διακόπτες πάλι στην τηλεκπαίδευση σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ώστε να ισορροπηθούν τα πράγματα».
Ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε τον προβληματισμό που υπήρχε σήμερα από τους πολίτες που έσπευσαν να κάνουν το τεστ, λέγοντας πως είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη για όλους. «Δεν είναι εύκολο να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο θεωρώ ότι υπάρχει ένα καλό επίπεδο αντιμετώπισης και ιδίως των θετικών κρουσμάτων από τις απομονώσεις και της υπόλοιπης κοινωνίας. Τα γενικότερα πρωτόκολλα έρχονται να αντιμετωπίσουν γενικότερες καταστάσεις. Γνωρίζοντας την φυσιογνωμία των μικρών κοινοτήτων αυτά λειτουργούν πολλαπλασιαστικά. Όλοι πρέπει να προσέχουμε αλλά και οι αποφάσεις που θα παρθούν πρέπει να είναι στοχευμένες, να προλάβουν καταστάσεις που κανείς δεν θέλει να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα».