Διάχυτη είναι η ανησυχία, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, έπειτα από τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν κυρίως την εκπαιδευτική κοινότητα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και στον Χάρη Λεοντάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου Μανούσος Κλάδος, με αφορμή τα δέκα νέα κρούσματα που βρέθηκαν έπειτα από την διενέργεια rapid test στο Πέραμα αλλά και το γεγονός πως πλέον το Ρέθυμνο εντάσσεται στις «κόκκινες» περιοχές, ανέφερε πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και ιδιαίτερα στα χωριά που βρίσκονται γύρω από το δήμο. «Είναι θέμα χρόνου να δούμε και την υπόλοιπη Π.Ε. Ρεθύμνου να κοκκινίζει, έτσι όπως βλέπω να διαμορφώνεται η κατάσταση με βάση τα στοιχεία».
Αναφορικά με τα δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο κ. Κλάδος δήλωσε πως είναι επαφές άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ τρία από αυτά είναι μαθητές. Δύο από τα παιδιά είναι μαθητές στο ΓΕΛ Περάματος και ένα στο Γυμνάσιο Περάματος ενώ οι δύο πρώτοι είναι αδέρφια. «Δόθηκε άμεσα εντολή και κλείνουν δύο τμήματα του Λυκείου και ένα τμήμα του Γυμνασίου ενώ ήδη έχουμε προβεί σε απολυμάνσεις στα σχολεία» ενώ όπως πρόσθεσε ο ίδιος, εκτός από τους συμμαθητές των παιδιών που θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, σε καραντίνα θα μπουν και τα παιδιά τα οποία μεταφέρονται με το ίδιο λεωφορείο.
Ωστόσο, ακόμη ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε μαθητή δημοτικού σχολείου. «Το ευτύχημα είναι ότι από την Τρίτη, το παιδί δεν είχε πάει σχολείο. Είχε παρουσιάσει η υγεία του ένα θέμα και δεν το πήγε η μητέρα στο σχολείο. Όμως το Σάββατο το βράδυ, το μοριακό τεστ βγήκε θετικό. Οι γιατροί έκριναν πως το παιδί μολύνθηκε δύο μέρες πριν, δηλαδή Πέμπτη ή Παρασκευή. Τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, που θα διενεργηθούν rapid test σε τρεις ακόμη περιοχές».
Όπως υποστήριξε ο κ. Κλάδος, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλα τα σχολεία του Μυλοποτάμου και οι γονείς επιθυμούν να γίνουν rapid test σε όλες τις σχολικές κοινότητες. «Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο αυτό αλλά είναι αναγκαίο να γίνει. Απευθύνουμε έκκληση στον ΕΟΔΥ και σε κάθε αρμόδια αρχή να δείξει ευαισθησία στις σχολικές κοινότητες. Δεν είναι μόνο οι μαθητές. Είναι οι εκπαιδευτικοί, οι καθαρίστριες, οι γονείς. Μιλάμε για ένα τεράστιο πληθυσμό και αντιλαμβάνεστε τι αγωνία εισπράττουμε σε καθημερινή βάση».
Σύμφωνα με τον κ. Κλάδο μέσα στα σχολεία υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση όμως όταν τα παιδιά σχολάνε, τα μέτρα πάνε … περίπατο. «Μέσα είναι όλα τέλεια, γιατί το είχα δει και μόνος μου. Όταν όμως βγαίνουν είναι απερίγραπτο το τι συμβαίνει. Ούτε μάσκες, ούτε τίποτα και έχω αρκετές καταγγελίες πως το ίδιο συμβαίνει και στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουν οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ».