Σε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου Ηρακλείου,  προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ανακύκλωσης μαζί με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΥΗ, «στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο κ.Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ.Βαρδαβά δεν δόθηκε κάποια λύση, πέρα από μια έκφραση συμπαράστασης στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Από τη συζήτηση, προέκυψε δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα επικαιροποιήσει στην απογευματινή συνεδρίαση του Δ.Σ την παλαιότερη απόφαση του για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών κεκτημένων των εργαζομένων κατά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος ή  αναβάθμιση του εργοστασίου.
Δεσμέυτηκε επίσης ότι το θέμα θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Τρίτη.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ξεκαθάρισαν ότι παραμένουν στις επάλξεις, είχαν από καιρό προειδοποιήσει για την κατάσταση που σήμερα αντιμετωπίζουν και δεν θα κάνουν πίσω από τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους, τη διατήρηση της δουλειάς τους και των δικαιωμάτων τους».