Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
10.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κίνα: Ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2023

Πρέπει να διαβάσετε

Παρά τις διακυμάνσεις στη ζήτηση και την απογοήτευση των αναλυτών, τόσο η εγχώρια παραγωγή όσο και οι εισαγωγές ενεργειακών εμπορευμάτων έφθασαν σε ιστορικά υψηλά.

Ενώ η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα μπορεί να επιβραδυνθεί στο μέλλον, η αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου είναι πιθανό να παραμείνει ισχυρή καθώς αυξάνεται η χρήση φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακκολούθησης υδρογονανθάκων OilPrice.com.

Η Κίνα παρήγαγε ποσότητα ρεκόρ αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου πέρυσι, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας.

Η αρχή πρόσθεσε ότι η αύξηση της παραγωγής από σχιστόλιθο και άλλων μη συμβατικών αερίων ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Ήταν την ίδια χρονιά που οι εισαγωγές αργού πετρελαίου έσπασαν επίσης αρκετά ρεκόρ και οι εισαγωγές φυσικού αερίου παρέμειναν εύρωστες.

Στο αργό πετρέλαιο, η εγχώρια παραγωγή αυξήθηκε κατά περισσότερους από 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πέρυσι, ανέφερε η NEA, όπως επικαλείται η China Daily. Αυτό οδήγησε το σύνολο σε 208 εκατομμύρια τόνους, ίσο με περίπου 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, χρησιμοποιώντας συντελεστή μετατροπής 7,33 βαρέλια ανά 1 εκατομμύριο μετρικούς τόνους.

Η παραγωγή φυσικού αερίου στην Κίνα ανήλθε στα 230 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πέρυσι, με το λεγόμενο μη συμβατικό αέριο, συμπεριλαμβανομένου του σχιστόλιθου, του μεθανίου από στρώμα άνθρακα και των υποβρύχιων φυσικών αερίων, που αντιστοιχούν σε 96 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Τα αντισυμβατικά αντιπροσώπευαν το 43% της συνολικής παραγωγής φυσικού αερίου της Κίνας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης τέτοιων πόρων.

Για χρόνια, η Κίνα εργάζεται σκληρά για να καταστήσει εμπορικά βιώσιμη τη μη συμβατική παραγωγή φυσικού αερίου. Η γεωλογία των κοιτασμάτων σχιστόλιθου είναι πολύ πιο δύσκολη από αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έκανε την πρόοδο αργή και προκλητική, αλλά, όπως υποδηλώνουν οι αριθμοί, σημειώθηκε πρόοδος.

Η αύξηση της ζήτησης ενέργειας που οδήγησε την αύξηση της παραγωγής και των εισαγωγών αποδόθηκε συνήθως στην ανάκαμψη μετά την πανδημία. Είναι ενδιαφέρον ότι η συμπεριφορά των εμπόρων κατά τη διάρκεια του έτους υποδηλώνει ότι ήταν απογοητευμένοι με τον ρυθμό αυτής της ανάκαμψης, προφανώς περίμεναν ότι θα ήταν μια αδιάκοπη ανοδική γραμμή και όχι μια καμπύλη.

Ακόμα κι έτσι, η Κίνα δεν απογοήτευσε τους εξαγωγείς ενέργειας, με τις εισαγωγές να είναι σταθερές και να αυξάνονται για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Τον Νοέμβριο, οι εισαγωγές αργού μειώθηκαν, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, πάνω από 9% λόγω των υψηλών επιπέδων αποθήκευσης και της ασθενέστερης ζήτησης από τα διυλιστήρια, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο ανέφερε επίσης επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης προς το τέλος του έτους. .

Η επιβράδυνση μπορεί να είναι προσωρινή, ωστόσο, δεδομένου ότι τον περασμένο μήνα, το Πεκίνο εξέδωσε την πρώτη παρτίδα ποσοστώσεων εισαγωγής αργού πετρελαίου για τα διυλιστήρια και το σύνολο ήταν σημαντικά κατά 60% πάνω από την πρώτη παρτίδα ποσοστώσεων για το 2023.

Πηγήot.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα