Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
15.9 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Καθηγητής Γενετικής στο CRETA: Ο Covid-19 δεν είναι εργαστηριακός ιός

Πρέπει να διαβάσετε

Βάζοντας «φρένο» στα σενάρια συνωμοσίας, ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Πρώην Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού του Γονιδιώματος του ανθρώπου, Στυλιανός Αντωναράκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως, με βάση το γονιδίωμα του νέου κορωνοϊού, δεν είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Νομπελίστα Καθηγητή Luc Montagnier, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Covid-19 είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα επειδή μέσα στο γονιδίωμά του ιού υπάρχει ένα μικρό κομμάτι από το γονιδίωμα του ιού του AIDS ο κ. Αντωναράκης εξήγησε πως με βάση τη σύγκριση του γονιδιακού υλικού του νέου κορωνοϊού με εκείνο του ιού του AIDS, από το 30.000 «γράμματα» που είναι το γονιδίωμα του Covid-19, τα 38 είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τον ιό του AIDS. Ο ίδιος ωστόσο διευκρίνισε πως «τα 38 αυτά «γράμματα» βρίσκονται πανομοιότυπα σε όλους τους κορωνοϊούς. Επίσης διάφοροι άλλοι ιοί που είναι «συγγενείς» με τον κορωνοϊό, έχουν αυτό το πανομοιότυπο κομμάτι. Άρα αυτό το μικρό κομμάτι που είναι πανομοιότυπο του Covid-19 και του ιού του AIDS δεν είναι αποτέλεσμα μιας πρόσφατης συρραφής γονιδιώματος από το ένα στο άλλο αλλά είναι προϊόν της εξελικτικής πορείας των ιών στη φύση».

«Ο νέος κορωνοϊός «ξύπνησε» την επιστημονική κοινότητα»

Όπως είπε ο Καθηγητής Γενετικής, ο Covid-19 «ξύπνησε» την επιστημονική κοινότητα, που προσπαθεί πυρετωδώς να αναπτύξει φάρμακο και εμβόλιο για το νέο ιό. «Υπήρχαν και στο παρελθόν άλλοι ιοί, οι οποίοι τιθασεύτηκαν πολύ γρήγορα και έτσι οι κυβερνήσεις και η επιστήμη «ξέχασαν» να δώσουν προτεραιότητα στο να αναπτυχθούν φάρμακα ή εμβόλια γι’αυτούς τους ιούς. Εγώ νομίζω πως όταν θα περάσει η πανδημία του κορωνοϊού τα μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα θα πρέπει να συνεχίσουν την έρευνα για να παραχθούν εμβόλια για περισσότερους από έναν ιό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωναράκης.

Ο καθηγητής σημείωσε πως ο κορωνοϊός θα μείνει μαζί μας αλλά δε θα είναι τόσο επικίνδυνος, επειδή όταν βρεθεί το εμβόλιο, θα τιθασεύεται εύκολα και γρήγορα όπως τη γρίπη.

Ο κ. Αντωναράκης αναφέρθηκε και στις «παράξενες», όπως τις χαρακτήρισε, διατροφικές συνήθειες των Κινέζων, λέγοντας πως θα πρέπει γρήγορα να αλλάξουν ειδάλλως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να δημιουργηθούν κι άλλοι ιοί.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα