Υπό κατάληψη βρίσκονταν χθες τέσσερα λύκεια στα Χανιά. Πρόκειται για το 2ο ΓΕΛ Χανίων, το ΓΕΛ Κολυμπαρίου, το ΓΕΛ Ακρωτηρίου και το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

H έλλειψη καθηγητών είναι ένας από τους βασικούς λόγους της κατάληψης διαμαρτυρίας των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Χανίων. Όπως είπαν οι μαθητές στα “Χ.ν.” στην A’ τάξη δεν κάνουν το μάθημα των Αγγλικών λόγω της έλλειψης καθηγητή! Σε άλλο τμήμα δεν υπάρχει μαθηματικός! Άλλα αιτήματα αφορούν την έλλειψη καθαριστριών, το θέμα των μέτρων για τον κορωνοϊό, την τράπεζα θεμάτων κ.α.

Ο πρόεδρος του 15μελούς των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου, Χρήστος Κασαπάκης, μας λέει:
«Τα αιτήματά μας τα οποία επείγουν να εκπληρωθούν αφορούν την έλλειψη καθηγητών και στην Α΄Λυκείου και στη Β’ Λυκείου. Στην Α’ Λυκείου, σε δύο ή τρία τμήματα, παρουσιάζεται έλλειψη καθηγητών και στα μαθήματα της Εκθεσης αλλά και των Μαθηματικών και αντίστοιχα των Αγγλικών. Επίσης τα αιτήματά μας αφορούν την τράπεζα θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, τα οποία συνδυάζονται και ταυτίζονται με τα άλλα σχολεία που κάνουν κατάληψη».

Ακόμα ανέφερε την έλλειψη καθαριστριών καθώς «υπάρχει μία καθαρίστρια για δύο τεράστια κτήρια».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «απευθυνόμαστε στο υπουργείο, δεν εναντιωνόμαστε στη διοίκηση του σχολείου μας καθώς γνωρίζουμε ότι έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εκπληρωθούν αυτά τα αιτήματα».

Η μαθήτρια στο ίδιο σχολείο, Φαίη Χατζηαντωνίου, μας λέει ότι «τα προβλήματα επηρεάζουν όλες τις τάξεις σε διαφορετικά πεδία. Προσωπικά αυτό που με επηρεάζει πιο πολύ σαν άτομο και σαν τμήμα είναι η έλλειψη καθηγητών. Στην τάξη μου δεν έχουμε κάνει αναγνωριστικό μάθημα Αγγλικών».

Η ίδια, όπως αναφέρει, έχει ένα επίπεδο στα Αγγλικά που μπορεί να τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει στις εξετάσεις αλλά υπάρχουν παιδιά που λόγω μη οικονομικής δυνατότητας των γονέων δεν μπορούν να πληρώσουν για φροντιστήριο ώστε να ανταπεξέλθουν.

Για την Τράπεζα Θεμάτων ανέφερε ότι όταν προ ετών επιχειρήθηκε πάλι η εφαρμογή της, αποδείχτηκε επιβαρυντική για όλους τους μαθητές «και προσπαθούν να μας το ξαναεπιβάλλουν». Σε σχέση με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, μαθητές σημείωσαν ότι ενώ επιβάλλονται οι μάσκες στα τμήματα δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις καθώς στα θρανία κάθονται δύο άτομα και η απόσταση των θρανίων δεν αγγίζει το ένα μέτρο.

Πηγή: haniotika-nea.gr