Μία ζοφερή πρόβλεψη έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη χαλάρωση των μέτρων και τονίζοντας πως η χαλάρωση μπορεί να φέρει έκρηξη και επιστροφή σε lockdown.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1, θα πρέπει να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

«Δεν είμαστε εναντίον της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Η χαλαρότητα θα μας στοιχήσει. Να ανοίξουμε με μεγάλη προσοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε πως συμφωνεί αλλά «το άνοιγμα της κοινωνίας είναι μονόδρομος».

Στάθηκε, όμως, στην ανάγκη εφαρμογής των μέτρων.

«Ο ιός είναι εδώ. Ανοίγουμε την οικονομία αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, να κάνουμε τον εμβολιασμό και τα rapid test» δήλωσε ο κ. Βατόπουλος.

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο κ. Καπραβέλος είπε πως αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 170 ασθενείς με κορωνοϊό, με τους 45 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.

Τόνισε, επίσης, πως η πληρότητα στη ΜΕΘ φτάνει το 98%.

«Αν συνεχίσουμε με 40-50 εισαγωγές με το 20% να πρέπει αν διασωληνωθεί δεν είναι διαχειρίσιμη αυτήν την στιγμή η πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

Πηγή: cnn.gr