Νέα σχολική χρονιά με νέα μέτρα στα σχολεία και μάλιστα αυστηρά αλλά αρκετά πιο ευέλικτα ώστε να διασφαλιστεί πως η δια ζώσης διδασκαλία δε θα διακοπεί πάλι.

Ωστόσο, προβληματισμό -τουλάχιστον- προκαλεί το γεγονός ότι παρά τις ανά διαστήματα δυσοίωνες προβλέψεις για τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας το χειμώνα, το υπουργείο δεν φαίνεται να έχει προνοήσει για το «μακρινό» έστω και απευκταίο σενάριο επιστροφής του μοντέλου της τηλεκπαίδευσης.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με τον Σωτήρη Μεταξά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκης, τόνισε πως δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία του μηχανισμού, σε περίπτωση που τα σχολεία χρειαστεί να λειτουργήσουν ξανά διαδικτυακά.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι. Το μόνο που έγινε είναι ότι ήρθαν τα laptop, η μόνη παρακαταθήκη που αφήνει η προηγούμενη χρονιά είναι ότι κάποια σχολεία και κάποιοι γονείς έχουν εφοδιαστεί -σε μικρό ποσοστό- με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Δεν έχει γίνει καμία αναβάθμιση στην πλατφόρμα ούτε κάποια άλλη ενέργεια για την ενίσχυση της διαδικασίας. Απλά ελπίζουμε να μην πάμε σε τηλεκπαίδευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Aς ελπίσουμε πως η …παράλειψη αυτή του υπουργείου δεν σημαίνει ότι κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως η τηλεκπαίδευση λειτούργησε άψογα!