Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2025
10.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Πρέπει να διαβάσετε

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, απευθύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κάθε τρόπο προσπαθεί να απαξιώσει το αυτονόητο δικαίωμα της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 28/2 για τους πολύ σοβαρούς λόγους που επικαλούνται τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), συλλογικοί φορείς εκπροσώπησης, ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων των Τεμπών αλλά και πάνδημη η φωνή των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κράτησε τα τελευταία 2 χρόνια στην επικαιρότητα τον αγώνα για την αλήθεια και το Δίκαιο για το έγκλημα των Τεμπών και με τον δημόσιο λόγο του και με την ουσιαστική συμβολή της ευρωομάδας του.

Καταθέσαμε τροπολογία, ώστε να θωρακιστεί νομοθετικά η Συνταγματική πρόβλεψη που καταργεί τη διάταξη που περιόριζε τον χρόνο, στον οποίο η Βουλή μπορούσε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά μέλους της κυβέρνησης. Για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος παραγραφής αδικήματος κανενός πολιτικού προσώπου, κάτι που άφησε, με επιλογή του, κενό ο κ. Μητσοτάκης.

Η Εισαγγελία Λάρισας δεν έδωσε ποτέ εντολή για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος, όπως επιβεβαιώνει η ίδια στην απάντησή της σε ερώτηση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ως εκ τούτου μετά την απάντηση της Εισαγγελίας, εγείρεται αμείλικτο το ερώτημα: Αφού δεν έδωσαν την εντολή οι εισαγγελείς τότε ποιος;

Είχαμε ένα τεράστιο συλλαλητήριο στις 26 Ιανουαρίου, που τα κόμματα δεν συμμετείχαν ούτε το διοργάνωσαν. Οι συγγενείς των θυμάτων το διοργάνωσαν. Κι έχουμε και ένα μεγάλο συλλαλητήριο που επίκειται την Παρασκευή.

Είναι πάνδημο και παλλαϊκό το αίτημα της κοινωνίας για Δικαιοσύνη. Θα συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια ως πολίτες χωρίς κομματικά διακριτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επίμονα και εξαντλώντας κάθε κοινοβουλευτικό μέσο συμβάλλει στην αποκάλυψη της αλήθειας και την απονομή Δικαιοσύνης για το έγκλημα το Τεμπών.

Παράλληλα, τα δίκαια των εργαζομένων, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η υποβάθμιση βασικών δομών υγειάς και άλλα αντιλαϊκά μέτρα καθημερινότητας, που πλήττουν τους πολίτες, είναι προβλήματα που δημιουργήθηκαν από μια ανάλγητη πολιτική που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία.

Καλούμε τους πολίτες για ακόμα μια φορά να συμμετέχουν δημοκρατικά στα συλλαλητήριo που θα γίνει στην Δημοτική Αγορά στα Χανιά αύριο στις 10 π.μ.».

in_article_2_mobile

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα