Τα δόντια της δείχνει για δεύτερη ημέρα στην Κρήτη η κακοκαιρία «Φίλιππος», με πολλές ορεινές περιοχές του νησιού να έχουν ντυθεί στα λευκά.
Στο Οροπέδιο Λασιθίου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για μια ακόμη ημέρα, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.
Ίδιο το σκηνικό και στα Ανώγεια, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κλειστές παραμένουν οι σχολικές μονάδες του δήμου.
Το χιόνι έκανε του και σε περιοχές του δήμου Γόρτυνας, όπου η χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν έντονη, ενώ και οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολύ χαμηλές.
Με ανακοίνωσή του ο δήμος γνωστοποίησε πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα (λόγω παγετού, χιονόπτωσης και ψύχους) και στην Δημοτική Ενότητα Κόφινα (λόγω παγετού που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών), θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου.



Η χιονόπτωση αλλά και το έντονο κρύο «έκλεισαν» τα σχολεία και στο δήμο Μινώα Πεδιάδας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών (έντονο ψύχος, χιονόπτωση) που επικρατούν από νωρίς το πρωί στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.
Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δήμο με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και ενώ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.